Gele Huis Cultuurpodium

zaterdag 17 november 15.00 uur

organisatie
Kees van Meel / Deborah Jacobs

vrij entree
Haagsemarkt 35 (hoek Dreef) Princenhage  
  Prentatiepodium: Nicolette Smeenk met korte verhalen.  
 
Rob van Uden, tot voor kort nog inwoner van Breda is met zijn poëzie flink aan de weg aan het timmeren. Niet zelden gebruikt hij de bijbel als bron voor zijn werk. Daarnaast schrijft hij ook over alle soorten onderwerpen, draagt vaak voor en is hij afgelopen oktober nog met zijn poëzie in Bucharest geweest om daar op te treden, samen met Kees van Meel.Gerardo Insua Teijeiro is een relatief jonge dichter die de laatste tijd veel optreedt en actief is in de dichterswereld. Hij heeft recent zijn debuutbundel Theater van het hart uitgegeven, doet mee aan de Poëzieboot waar gedichten worden voorgedragen op het water.

Geertrui van den Brink vertelt over haar boek over haar opa, die wonderbaarlijk uit een nazikamp terug gekomen is naar Nederland. Dat gaf stof voor allerlei speculaties, natuurlijk meestal negatief, over die bijzondere vrijlating. Geertrui heeft studie gemaakt over deze gebeurtenis, documenten geraadpleegd en veel betrokken mensen gesproken. Dat heeft geresulteerd in een prachtig boek: Dr. Albert van de Poel, Eerherstel voor Gestapogevangene 5919.
 
         
   
Laetitia Hage-Kock en Bert Haan zijn weer te beluisteren voor, tijdens en na de pauze van het Cultuurpodium. Het duo speelt vanuit de klassieke muziektraditie en heeft een breed repertoire, dat bij de baroktijd begint.
Dit keer spelen ze modern, maar toegankelijk werk. Van Richard Bennett ‘Conversations for two saxophones’ uit 1983 (alt-alt), van Gordon Jacob ’Saxophone Duo’ uit 1982 (sop-alt) en van de Australische componist Paul Stanhope het bijzondere stuk ‘Air’ uit 2001 (alt-alt).
   
         
    Ook optreden? Neem contact op