Het Gele Uur
Haagsemarkt 35 (hoek Dreef) Princenhage
 
     

Erwin Olaf (Hilversum, 1959) begint zijn carrière als fotograaf in de jaren 80 met foto’s waarin extremen in uiterlijk en identiteit de boven toon voeren. Ze tonen een exuberante, gestileerde en provocerende wereld. Glimmende lijven, naakte lichamen in al hun glorie en vastgebonden handen en voeten. Macht en seks zijn terugkerende thema’s.

Kunstdocumentaire

over

Erwin Olaf
Inleiding Frank Nusselein
zaterdag 20 april 15.00 uur

Vrij entree

aanmelden gewenst

Gemeentemuseum Den Haag en Fotomuseum Den Haag brengen met een dubbeltentoonstelling een eerbetoon aan één van Nederlands beroemdste fotografen: Erwin Olaf (1959).

De fotograaf die onlangs nog veel lof oogstte met zijn portretten van Koningin Máxima en de prinsessen wordt in 2019 zestig jaar. Een goed moment voor een groots overzicht.

Het Gemeentemuseum Den Haag toont het vrije werk van Olaf vanaf het jaar 2000 tot aan zijn nieuwste serie die hij maakte in Shanghai.

Het Fotomuseum Den Haag zoomt in op Olafs ambachtelijke maakproces en de transitie die hij daarbij doormaakte van analoog werkende fotojournalist naar digitale beeldmaker en verhalenverteller. Bovendien brengt hij hier persoonlijk zo’n vijfentwintig foto’s bijeen van historisch beroemde fotografen die een cruciale inspiratiebron voor hem vormden.