Gele Huis Atelier

 

 
 

 

Torso boetseren

o.l.v. Sara van Roon

 

Wat ga je leren in deze workshop?
Je leert een torso te maken van wit bakkende chamotte klei. Een torso maken geeft je de vrijheid om je te concentreren op de vorm van het hoofd en schouderpartij/lichaam. En, je hoeft je niet bezig te houden met handen en voeten! Want om die te verbeelden is niet zo eenvoudig.

·         Sara neemt voorbeelden mee, beelden van haar zelf en prachtige boeken ter inspiratie. Maar je bent natuurlijk vrij geheel naar eigen idee te werken. Dus zowel beginners als gevorderden kunnen deel nemen aan deze workshop. Ieder werkt op eigen niveau.

·         Als je torso af is heb je de keuze deze te laten bakken of in brons te laten gieten. Voor het bakken of in brons gieten zijn er meerkosten. De prijs is afhankelijk van de grootte van het werk en kan pas na afronding van de torso aangegeven worden.

 

AANMELDEN vóór 1 juni

Wie is Sara?

Sara is nu ruim 15 jaar aan het werk met beeldend materiaal zoals was, klei, gips, beton en brons.

 

Na haar opleiding aan de Academie van Beeldende kunsten te Rotterdam volgde zij diversen opleidingen. Zij exposeert en geeft workshops.

 

Sara heeft een voorkeur voor figuratieve uitdrukkingsvormen, met name sculpturen van kinderen en vrouwenfiguren. Van portretten tot levensgrote naakten.

 

Schoonheid, liefde en spiritualiteit lopen als een rode draad door haar werk. Haar bronzen beelden hebben een melancholieke, dromerige uitstraling. Inspiratie haalt zij vaak uit modellen van de dansacademie.

 

  www.saravanroon.nl

 
 

Waar en wanneer?
Twee middagen: vrijdag 14 en 21 juni van 13.30-17.00 uur in Het Gele Huis, Haagsemarkt 35 (hoek Dreef)

Minimaal aantal deelnemers 6 en maximaal 8


Kosten
€ 50,- pp voor twee dagdelen
incl. materialen en consumptie

 

 
   
Gele Huis Atelier

Torso boetseren
door Sara van Roon

za 14 en 21 juni 13.30-17.00 u
ur

€50,- voor beide middagen
(incl. materialen en consumtpte)

Meer info