Muziek en poëzie

organisatie
Kees van Meel / Deborah Jacobs
Gele Huis Cultuurpodium

zaterdag 26 oktober 15.00 uur

Entree € 2,00
 
     
  Rick Kewal Gademan is dichter en hij organiseert een podium waarop behalve poëzie ook cabaret en light verse en rap te horen en te zien is. Zijn podium heet Grab Them By The Poëzie, een ludieke verwijzing naar de uitspraak van een staatshoofd; vindt plaats in Arnhem.

Deze maand optredens van dichters, een muzikant en een dochter van een Poolse bevrijder van Breda in verband met de viering van 75 jaar vrijheid van Breda, een bevrijding waarvoor we de Polen erg dankbaar moeten blijven.

In dat kader ook een interview met Liesbeth Koniuszek, die over haar vader, soldaat in het Poolse leger en over hoe het leven in Nederland was en is voor Poolse nazaten van de bevrijders van Breda.

Marcel Vaandrager is behalve dichter en organisator van dichterspodium ook met twee andere cabaretachtige personages een trio met de naam “Troubabrours”. Zij presenteren hun programma in zalen, zoals laatst in Theater Zuidplein in Rotterdam.  
  Pit van Nes is in een behoorlijke vaart bekend geraakt in poëtenland door haar heldere formuleringen en onverwachte wendingen. Een graag geziene gast in Het Gele Huis.

Lea Theunissen is beeldend kunstenaar en schrijver uit Breda. Ze treedt vaak op tijdens podia en is erg actief in de kunstenaarswereld.
Ze gaat deze zaterdag wat van haar poëzie ten gehore brengen op een geheel eigen wijze. Soms wil ze ook gedichten van anderen ten gehore brengen.

De muziek wordt verzorgd door Deborah Jacobs, in het Bredase en ver daarbuiten geen onbekende. Zij zal naast andere internationaal werk, een zeer bekend Pools lied ten gehore brengen,  
    Ook optreden? Neem contact op.