Muziek en poëzie

organisatie
Kees van Meel / Deborah Jacobs
Gele Huis Cultuurpodium

zaterdag 28 december 15.00 uur

Entree € 2,00
 

 

 


Sonny Rering

Sonny is vooral van Americana, want hij heeft een muzikale voorliefde voor de Verenigde Staten. Hij soleert vaak, maar speelt ook samen in diverse bandjes, die soms eigen werk brengen.


Suzanne
Zij speelt en zingt met liefde voor het lied; op gitaar begeleidt ze haar zelfgeschreven liedjes. Het zijn echte luisterliedjes en met haar mooie stem blijft ze het publiek boeien.
De laatste dagen voor het nieuwe jaar worden opgevrolijkt door muziek en gedichten in Het Gele Huis in Princenhage. Op 28 december tussen 15.00 uur en 17.00 uur  verschijnt onder andere  Sonny Rering, een muzikant die zijn sporen zo onderhand wel verdiend heeft. Hij speelt gitaar en zingt solo, maar ook in bandjes, waarbij zijn favoriete muziek vooral Americana is met melodieuze klanken. Zijn optreden is altijd de moeite waard. Ook Suzanne speelt en zingt haar eigen composities met een ingetogenheid die perfect bij deze tijd van het jaar past. Langzamerhand breidt zij haar repertoire uit met veel gevoel voor tekst en klank. Mattie Goedegebuur gaat haar dichterlijke woorden over het publiek uitstrooien. Zij is vooral van observaties, groot of klein, die ze vanuit haar eigen perspectief in gedichten heeft gezet. Ze schrijft ook verhalen, maar of ze daar iets van laat horen, blijft een verrassing. Manuel Suurhof is ook een graag geziene gast op het podium. Het dagelijks leven vormt zijn inspiratiebron en hij heeft ook sociale en politieke interesse. Zoals hij humor in zijn optreden stopt, zo is ook het repertoire van Julius Dreyfsandt zu Schlamm, die ook humor als onderdeel van zijn gedichten laat horen. Hij is een “taaldier”, want hij speelt en stoeit al heel zijn leven met worden. Hij treedt op door het hele land en organiseert diverse podia, onder andere in Meierijstad. Deze gasten maken het Cultuurpodium weer zeer de moeite waard om te bezoeken.

Julius Dreyfsandt zu Schlamm 
Op sociaal en cultureel terrein is hij actief op diverse plekken in het land. Hij organiseert diverse podia voor dichters en zelf dicht hij over allerlei thema’s die met menselijk bestaan te maken hebben.
Humor is een vast onderdeel in zijn optredens. Hoewel hij al zijn leven lang iets met de taal heeft, is het dichten pas ongeveer 12 jaar echt voor hem begonnen.

 

Manuel Suurhof

Het dagelijks leven vormt de bron van zijn werk. Liefde en dood zijn geliefde thema’s naast sociale en politieke interesse en hij mag ok graag wat onderkoelde humor in zijn gedichten laten horen. Manuel is op internet te vinden en doet mee aan diverse verzamelbundels.

 Mattie Goedegebuur
Zij is van jongs af aan gefascineerd door taal in allerlei vormen. Het weergeven van haar observaties ten aanzien van de wereld doet ze in duidelijk eigen perspectief. Gedachten en emoties van “de mens” vertaalt ze in haar gedichten, soms open, soms onnavolgbaar. Er zijn verschillende bundels van haar verschenen. Ze schrijft ook proza

 
     
 
       
    Ook optreden? Neem contact op.