organisatie
Kees van Meel / Deborah Jacobs
Gele Huis Cultuurpodium
Haagsemarkt 35 (hoek Dreef) Princenhage

zaterdag 27 april 15.00 uur

vrij entree
 
     
  POEZIE MUZIEK PROZA  
 

Friso Woudstra
In een vreemd geheimtaaltje, mijmerend in zijn eigen bovenkamer beleeft rockgitarist en dichter Friso Woudstra de gekste dingen. Begin 2018 besloot hij op aanraden van vrienden om definitief de vertaalslag naar de buitenwereld te maken. Soms dicht hij de frustratie van zich af, soms probeert hij iets specifieks te duiden. Hij wil echter vooral prikkelen met gedichten met een 'hoog concentraat'. Irritant zijn – en dan ineens toeslaan met rauwe persoonlijke klanken. Of met liefde.

Tom Acton
Tom Acton komt uit Dublin (Ierland), is zanger/songwriter/dichter/schrijver van toneelstukken. Hij speelt al meer dan 20 jaar, soms solo, als duo of met een band. Hij ontleent zijn songs aan de hedendaagse folk, alternatieve country stijl, pop folk rock, allemaal terug reikend naar de grote folk traditie van Ierland. Bij dit optreden wordt hij begeleid door een Keltische Harpist: Titus Schultz en Hans van de berg, 12-snarige gitaar en Chris Olthof met bouzouki en viool.

Nathalie Pagie

Nathalie heeft haar vierde thriller rondom Tara LInders en Diego Martinez uitgebracht. Journalisten Tara Linders en Diego Martinez zijn op Hawaï voor de tv-opnames van het extreme adventure-programma De Trip. Tara doet verslag voor dagblad De Dageraad en Diego werkt er als redacteur. Als een van de kandidaten gewond uitvalt, grijpt Diego zijn kans en springt in. Tara komt op het spoor van een commune, met aan het hoofd de excentrieke Cassandra. Nathalie heeft al diverse prijzen gewonnen met haar thrillers.

 
 

Johan Meesters
Hij draagt zijn poëzie door het hele land voor. Er is geen podium of Johan overmeestert het wel. Met zijn onderkoelde humor en sonore stem weet hij het publiek de hele tijd te boeien. Het zijn ook de onverwachte wendingen die de glimlach van het publiek oproepen.

Johan Meesters treedt sinds 2007 naar buiten met zijn poëzie. Hij streeft ernaar gedichten te schrijven die van buiten toegankelijk en licht ogen, vaak met prettig rijm, maar die voor de goede lezer een diepere laag hebben.

   
    Ook optreden? Neem contact op