Gele Huis Galerie
Haagsemarkt 35 (hoek Dreef) Princenhage
 
     
 

“Een foto van een sterrenhemel of cipres,

Vincent zou het geweldig vinden”

 

In de laatste weken van het schooljaar hebben de groepen 7 van basisschool Sinte Maerte en Eerste Rith deelgenomen aan een fotografieproject. Dit project is een initiatief van Het Gele Huis. Zij hebben de kinderen uitgedaagd om anders te kijken naar hun omgeving.

 

Ben Verschuren van Het Gele Huis kwam de aftrap voor de kinderen verzorgen. “Wat zou Vincent het geweldig hebben gevonden als hij met zijn mobiel zonnebloemen, cipressen of een sterrenhemel had kunnen fotograferen."

Onderweg van huis naar school

fototentoonstelling door kinderen van groep 8

van Sinte Maerte en Eerste Rith

zaterdag 7 en 14 september

Vrij entree

Daarna gaf fotograaf Loet Koreman de fotoworkshop. Ze vertelde over fotografie en liet veel van haar eigen werk zien. Zo gaf ze inzicht in welke techniek, welk perspectief en welk standpunt de kinderen konden gebruiken om foto’s te maken: anders dan normaal. Een ervaring die de kinderen bijzonder heeft geïnspireerd.

 

Vervolgens zijn de kinderen zelf aan de slag gegaan en hebben ze foto’s gemaakt van hun eigen omgeving. Alledaagse beelden op een niet alledaagse manier in beeld gebracht. De foto’s van de kinderen zijn door de mensen van Het Gele Huis verwerkt in een verrassende fototentoonstelling.

 
   

Natuurlijk zijn de jonge fotografen trots op hun werk!

Wat zou Vincent hiervan gevonden hebben?

De foto's zijn professioneel afgedrukt door Fotoservice De Afdruk. Ron, bedankt!