Cultuurpodium 18 dec. 2021

Op 18 december 2021 is er weer een interessant podium in Het Gele Huis te Princenhage. Muziek en poëzie wisselen elkaar af in een aangenaam tempo met muzikant Wim Dictus, en de dichters Doeko L en Ton Houtman.

Dichter Doeko L. – de eerste stadsdichter van Den Bosch – laat zijn vaak humoristische teksten in volle snelheid door de zaal klinken. Hij is niet vies van wat spektakel, maar zal het nu vast rustiger houden. Soms dicht hij met liefde, soms pesterig, soms verstild, soms op muziek. Hij zal stilstaan bij het 50-jarig bestaan van winkelcentrum Hoge Vught en hij draagt enkele zinnen voor uit zijn aankomende bundel “Het Glansrijk van de Ruimschootse Nihilist”.

Muzikant Wim Dictus is op gitaar van alle markten thuis. Hij speelt zowel ingetogen als met een zuidelijk temperament. De liedjes van deze rasmuzikant zijn in het Spaans, Engels, soms Franstalig of in het Nederlands. Hij geeft ook een eigen “smoel” aan zijn interpretaties van het bestaande.

Ton Houtman is vooral nieuwsgierig en vindt daarin zijn stof voor poëzie.  Zijn derde bundel gaat dan ook mensen in hun sociale en maatschappelijke omgeving, verlangend naar vrijheid. Gedichten als middel om door humor, beschouwing confrontatie of overpeinzing even persoonlijk geraakt te worden. Maar ze zijn ook gewoon om te genieten.

Lieke Bakkes en Adrie Hogenhorst dragen enkele gedichten voor op het presentatiepodium, Deborah Jacobs zorgt voor de pauzemuziek.

18 dec. van 14.30- 16.30. Inloop vanaf 14.00

vrij entree.