Cultuurpodium 26 maart 2022

Bijzondere optredens in Het Gele Huis Princenhage

Op 26 maart weer Cultuurpodium in Het Gele Huis Princenhage. Tijdens dit Cultuurpodium één dichter, Marijke Hooghwinkel en Maaike van Steenis, dichter en performer uit Rotterdam met zeer uiteenlopende optredens.

Vanuit de liefde voor poëzie, spoken word en women empowerment heeft dichter en performer Maaike van Steenis een selectie gemaakt van teksten van vrouwelijke dichters en woordkunstenaars. De gekozen teksten belichten vrouwen en vrouw-zijn op verschillende manieren. Soms rauw en confronterend, soms met een knipoog, maar altijd vanuit een gevoel van kracht en positiviteit. De teksten zijn voorzien van muziek door musicus Jan Flubacher, en worden aangevuld met persoonlijke vertellingen en bespiegelingen. Ondersteund door contrabas en gitaar wordt het een muzikaal poëtische voorstelling.

Dichter Marijke Hooghwinkel, die tegelijkertijd beeldend kunstenaar  en organisator is,  verzamelt als het ware woorden die tijdens een optreden vorm krijgen. Zij schrijft gedichten die “oneindig” zijn. In samenspel, met onderlinge klanken, ketsend, botsend en ordenend. Gedichten waarin zij zichzelf ontleedt of toch niet? Haar laatste gedichten zijn ontstaan tijdens haar verblijf in Noord Spanje.

In de pauze speelt en zingt Deborah Jacobs weer diverse nummers uit haar uitgebreide repertoire.

Datum: 26 maart

Tijden: inloop vanaf 14.30 uur, tussen 15.00- 17.00 het programma

Entree 5,- euro p.p. Vrienden van Het Gele Huis gratis op vertoon Vriendenpas.

aanmelden kan via een mail naar Kees van Meel

Maaike van Steenis
Marijke Hooghwinkel