Cultuurpodium 27 nov 2021

Cultuurpodium 27 november met poëzie en muziek

Weer een mooi en gevarieerd programma in Het Gele Huis in Princenhage met twee dichters, Badia Et-Talabi, Jacqueline Legierse, en een muzikant Hans Ligtenberg.

Badia Et-Talabi schrijft rechtstreeks uit het hart, maar ze weet daar altijd een bijzondere draai aan te geven, en ook de zachte humor is nooit ver weg. Ze is opgenomen in de bundel Bredase dichters in Coronatijd met een gedicht dat de pandemie verbindt met het alledaagse. De bundel dorpsgedichten die gaat over Gilze, Rijen, Molenschot en Hulten, kreeg een versregel van haar gedicht als titel: “ Waar mijn wortels vleugels werden”. Badia Et-Talabi weet als geen ander te relativeren in haar poëzie.

Hans Ligtenberg doet zang en gitaar en in 2020 is hij gestart met het schrijven en componeren van eigen werk. Hij schrijft voornamelijk Nederlandstalige liedjes. Kenmerkend is een verhaallijn in de liedjes die kan leiden tot nadenken of herkennen. Hij varieert binnen country, americana, latin en popmuziek, waarbij hij zichzelf begeleidt, of soms met een band speelt.

Sinds eind jaren ’70 is Hans freelance muzikant.

Jacqueline Legierse schrijft vooral over dagelijkse ontmoetingen, over wat ze in de krant leest, maar ook over herinneringen, associaties. Voordat ze een gedicht voorlezenswaardig vindt is er heel wat gebeurt, want ze is nogal kritisch. Daardoor ontstaan er wellicht minder gedichten dan zou kunnen, maar dat vindt ze niet erg. Het drukken van haar nieuwe bundel Okkernoten heeft ze als hoofdprijs gewonnen met de Vlaamse poëzieprijs van Poemtata. Tijdens de pauze muziek van Deborah Jacobs

Badia Et Talabi
Hans Ligtenberg
Jacqueline Legierse