Cultuurpodium april 2022

Veel muzikale poëzie, zowel letterlijk als figuurlijk tijdens deze voorstelling in Het Gele Huis. 

Froukje Vos en Michel Risseeuw brengen een mooi poëtisch en muzikaal programma onder de naam “Verlangen”. Zo’n twee jaar geleden hebben zij besloten om samen te gaan werken, nadat muzikant Michel nogal onder de indruk was van de gedichten van Froukje. Dat leidde tot samenwerking, waarbij eerlijkheid het uitgangspunt was. Wonderlijk genoeg bleken de meeste composities uitstekend te passen, zodat taal en muziek als het ware één werden. Het gedicht “Verlangen”, waar de titel aan ontleend is, beschrijft de eenzaamheid van de vrouw die door Alzheimer het contact met de wereld verliest, maar er komen veel meer facetten in dit programma aan bod.

Froukje vertelt een verhaal, waar de gedichten perfect passen en Michel geeft muzikaal commentaar via zijn gitaarspel en zang. In zijn eigen woorden: “De muziek moet ten dienste staan van de gedichten, ondersteunend zijn.”

Dichter is deze keer Hoss Wilstra, die al op jeugdige leeftijd met “dichten” begonnen is, waarover hij zelf zegt: “zijn moeder is de enige die het begrijpt.” Hoss heeft al heel vroeg de behoefte om de geheimtaal van het dichten te ontcijferen en zelf te beheersen. Op deze manier is hij dichter geworden en vanaf 2017 treedt hij op en publiceerde hij maar liefst 5 bundels poëzie. Zijn gedichten zitten vol dromerigheid, realiteit en vol leven.

In de pauze zal Deborah Jacobs wat rustige klanken laten horen en Kees van Meel leest weer een kort verhaal voor.

Frouke Voss
Hoss Wilstra
Michel Risseeuw

Datum: zaterdag 23 april

Tijden: 15.00- 17.00

Entree: 5,00 p.p. Vrienden van Het Gele Huis hebben vrij entree