Cultuurpodium mei 2022

Poëzie en muziek

Veel muzikale poëzie in Het Gele Huis Princenhage

Het komend Cultuurpodium wordt weer een feestje met poëzie en muziek. Gast is Romheen met la Zona, een gezelschap dat op de randen van en tussen muziek en poëzie balanceert op vele podia en festivals.

De band maakt muziek op gevoel, over gevoel en met gevoel, zoals Jazzy grooves, latijns amerikaanse vleugjes, tinten van hardcore, freestyle. 

Drummer Sander Roerdink, bassist Ronnie van Silfhout, gitarist Barend van der Pol, saxofonisten Maaike Teunissen en Erik Laarman vormen samen met Jan Eikelenboom de band. Teksten over gevoel en met gevoel tussen de regels. Laat je gedachten meenemen door de muziek van Romheen met La Zona, ze passen elkaar als een handschoen.

Dichter, performer en organisator Friso Woudstra treedt graag en vaak op met zijn gedichten. Voor Den Bosch schreef hij een poëzie-route en hij geeft leiding aan Letterbekken, een podium met onder andere dichters en muzikanten. Hij speelt gitaar in zijn rockband Mother Bass, maar deze middag laat hij zijn bijzondere gedichten horen. Bij de verkiezingen voor het stadsdichterschap in Den Bosch werd hij tweede na Doeke L., die we in een vorige editie van het Cultuurpodium te gast hadden.

Datum: zaterdag 28 mei

Inloop om 14.30 | aanvang 15.00 | (verwachte duur: 2 uur)

€ 5,00 p.p. (vrienden gratis)

Friso Woudstra
Romheen met La Zona