Cultuurpodium oktober 2021

Op zaterdag 23 oktober kunnen we tussen 15.00 uur en 16.00 uur gelukkig weer genieten van het Cultuurpodium in Het Gele Huis in Princenhage. We hebben twee gasten met poëtische aspiraties, namelijk Malon Bakker en Bob Kalkman.

Malon gaat een geheel nieuw gedicht voordragen, een waarvoor ze de nodige tijd voor krijgt. Zelf is ze heel benieuwd naar het effect van haar woorden op het publiek. Zij is in korte tijd een publiekslieveling geworden en dat is terecht. De poëzie van Kalkman gaat over omgaan met pijn, opnieuw een leven oppakken en zijn “ontaarde” jeugd, zoals hij het zelf noemt bijzonder goed  Dit geeft het publiek een gevoel “erbij” te zijn, zonder een nare nasmaak te krijgen. Bob treedt vaak op en weet zijn teksten naar voren te brengen.

Monica Rijpma brengt tijdloze muziek, met vooral chansons, jazzliedjes en Americana. Terug in Nederland werd de pandemie aanzet tot pogingen om liedjes uit de oude doos, van het Engels naar het Nederlands te vertalen. Woorden en de beelden die ze oproepen zijn voor zang even belangrijk als de klanken en melodieën

Zoals ze zelf zegt: ”Mijn nieuwe werk is Verhalen, Vertalen, wanneer iedereen vertaalt elk verhaal naar zijn eigen beleving.” Deborah Jacobs vult met haar muzikale bijdragen de pauze in het programma.

Voor wie het nog niet weet: Het Gele Huis heeft een nieuwe locatie, vlakbij Haagsemarkt: HAAGSE MARKT 6-ACHTER.

Monica Rijpma
Bob Kalkman
Malon Bakker