Expositie Democratie Ad Marijnissen

DEMOCRATIE

‘November vorig jaar had ik een omvangrijke papier-installatie gemaakt in de Stadsgalerij.

Iemand van het Gele Huis vroeg zich, enigszins bezorgd,  af of ik toch niet zoiets bij hen zou gaan maken.  Maar natuurlijk niet, ik had mijn plan voor het Gele Huis al klaar. Ik ben een conceptueel kunstenaar en daardoor niet voor een gat te vangen.  Ik houd ervan om overal de vrije ruimte te zoeken  en ik heb dan ook een voorliefde voor installatie-achtig  en experimenteel werk.  En  voor deze expositie heb ik  een tiental schilderijen gemaakt, volgens een  steeds groeiend concept. In gesprek met een vriend daarover, stelden wij vast  dat deze schilderijen democratisch gemaakt waren. 

Dat over het kunstdeel, maar ik ben ervan overtuigd dat een kunstwerk ook altijd een politiek statement in zich draagt. Al is het alleen maar om de altijd marginale positie van de kunst in onze samenleving aan de kaak te stellen,  wat de afgelopen tijd nog maar weer eens gebleken is. Daarom mijn directe verwijzing naar een doorlichting van de democratie.

Zie het als een afbeelding ervan, een voorstel of een gesprek over democratie.

Juist in democratie moet ruimte te vinden zijn.

Om de schilderijen goed tot je door te laten dringen en er even alleen mee te zijn, heb ik een geluids-sculptuur gemaakt.  Je kunt de QRcode scannen en dan met de aanwezige (of je eigen) oortjes op je smartphone de muziek beluisteren, terwijl  je door de expositie loopt’.  

Zaterdag 7 mei opening van 16.00-19. 00

Deze expositie is ook te bezoeken op zondag 22 mei (de bekende Vrijmarktdag in Princenhage) en op Hemelvaart 26 mei(14.00-17.00).

Electronische muziek-middag op 26 mei Hemelvaart dag

‘Ik ben de laatste jaren geïnteresseerd geraakt in electronische muziek: zelf maken en luisteren naar bestaande muziek. Daar zit een grote vrijheid en ideeënrijkdom in, door de bijna onbegrensde mogelijkheden aan analoge en digitale benaderingen. Dat wil ik graag delen. In mijn expositie is al muziek te beluisteren en het geeft mij ook de aanleiding om deze middag te organiseren. 

Samen met Henner Leise maak ik een programma waarin we opmerkelijke stukken laten horen en zien. Geen historisch overzicht maar eerder rammelen aan de grenzen van ‘muziek’.