Het Gele Uur januari 2022

De Bredase Grote Toren

Een lezing door Jan Korebrits.

Over de bouw en de geschiedenis van de toren, andere kerktorens in Nederland en elders, de functies van de Bredase toren door de eeuwen heen, de torenwachters, de torenbrand van 1694, de klokken, het uurwerk en het uitzicht vanaf de toren.

Na de pauze gaat u vanuit uw stoel mee met een virtuele torenbeklimming langs alle verdiepingen van de toren, vanaf de voet tot aan het haantje.

Over Jan Korebrits

Jan Korebrits is vanaf 2007 stadsgids in Breda bij het Gilde De Baronie. Hij verzorgt, naast algemene stadsrondleidingen, ook o.a. de ‘Geveltjesroute’ en ‘Beelden met een Verhaal’. Voorts leidt hij rond in het Stadhuis en op het Kasteelterrein. In Ginneken en Princenhage is hij eveneens als gids actief. In de Grote Kerk begeleidt hij torenbeklimmingen, geeft informatie over ‘Kleine dingen in de Grote Kerk’ en gaat met bezoekers naar niet publieke ruimtes zoals de Kapittelzaal, de Consistoriekamer en de zolders van het kerkschip. Vanuit de Salon Bibliotheek van de Nieuwe Veste geeft hij lezingen in verzorgingscentra  over historisch Breda.

datum (onder voorbehoud) : zaterdag 29 januari 2022. Aanmelden kan voor deze middag.

tijden: 14.00- 16.30

entree: 7,50 p.p. Aanmelden door te klikken op contact: Contact