Programma juli /augustus 2020

Wij bieden de komende tijd digitale activiteiten via Zoom

Artist-in-Residence Expositie

Elk jaar organiseert Het Gele Huis een Artist-in-Residence project. Dit jaar in de tuin van Meertensheim aan de Haagweg 356. Het thema voor deze Artist-in-residence: ‘ De magische wereld van Meertensheim’.

Expositie

19 kunstenaars hebben deelgenomen en zij tonen hun werk gedurende twee dagen in de tuin. Er is in meerdere disciplines gewerkt en u ziet dan ook zeer verschillende werken.

1 en 2 augustus van

12.00-17.00

vrij entree

Op zondagmiddag 2 aug. brengt het duo Peter den Otter en Henny Salamony live muziek.

Tevens worden er verhalen over Meertensheim voorgelezen.

Deelnemende kunstenaars

Ad Marijnissen, Ada Krowinkel, Afke Posthumus, Andre Frank van Putten, Carla Hopmans, Cocky Lina, Geertrui van den Brink, Ivon Roncken, Jos de Bondt, José Jonkers,
Lea van Ruymbeke, Lidy Meier, Margriet Oomen, Marianne Boot, Marijke van der Straten-van Moorsel, Maud van Nie, Natasja Ahout, Thea Kanters, Yolande Rommers

Filosofisch café

Miriam van Reijen verzorgt een lezing met discussie over Epicurus.

Epicurus is een hedonist, schreef een korte tekst over geluk, en noemt daarin angst de belangrijkste oorzaak die geluk in de weg staat. Hij noemt drie soorten angst: angst voor de goden, angst voor de dood en angst voor de toekomst. En tegen elk van de drie heeft hij een redenering om de angst  – die zinloos is – te laten verdwijnen. Dus dat valt ook onder de praktische filosofie!

donderdag 9 juli via Zoom, aanvang 20.00

Het Gele Uur

Wandeling door Londen met Handel

gelardeerd met muziek en roddel.

i.s.m. Opera Barok en Ben Verschuren

meer over Opera Barok

Na zijn reis door Italië, waar de jonge Georg Friedrich Händel (1685-1759) in alle grote operasteden (Rome, Napels, Venetië) triomfen vierde, keerde hij terug naar Duitsland. Hij was door de keurvorst van Hannover gevraagd om hofkapelmeester te worden. Händel stemde toe onder één voorwaarde: hij wilde vrij zijn om te reizen.
Händel ging naar Londen, waar hij kansen zag. Hij componeerde de opera Rinaldo aan de hand van eerdere aria’s die succesvol waren. De opera sloeg enorm aan en Händel besloot in Londen te blijven. Tot aan zijn dood is hij daar blijven wonen. In 1728 liet hij zich naturaliseren tot George Frideric Handel. Zijn naam ging vaak over de tong…

donderdag 16 juli via Zoom, aanvang 20.00

Cultuurpodium

In de tuin van Huize Meertensheim

Tip: tijdig aanmelden i.v.m. het maximaal aantal bezoekers. En denk aan het meenemen van je eigen stoeltje!

Adres: Haagweg 356

Hans F. Marijnissen is een dichter die vaak publiceert en veel optreedt in Nederland en België. Hij gaf romans uit en 5 dichtbundels, en staat in tientallen bloemlezingen. Zijn inspiratie haalt hij vooral uit de mens en de natuur. Muziek is eveneens een passie.

Pien Storm van Leeuwen is een bekende dichteres met een uitgebreid oeuvre vooral over de natuur,  en daarnaast heeft ze een groot aantal Poosplaatsen ingericht. Ze werkt met tal van kunstenaars aan bundels over Brabants landschap.

Deborah Jacobs is muzikaal een wonderlijk iemand, want zij speelt niet alleen basgitaar en gitaar, maar ze zingt daarbij in allerlei talen. Van rock tot het poëtische lied. Ze vormt nu een duo met Rosetti van der Heijden met als naam Rosetti en Giachetti

Rosetti laat zich graag inspireren door kleinkunst en klassiek en ook country en folkmuziek heeft haar liefde. Ze laat hieruit een kleine selectie horen, samen met haar muzikale partner.

Rachelle Hardes schrijft beeldend en reflectief over wat haar bezig houdt in haar leven en dat van anderen. Haar bundel heet “Het huis van de schaduw”,  waarin ze met diepgang schrijft, maar tegelijkertijd zijn haar gedichten toegankelijk.