Miep Collin expositie

‘Installatie 23 november’

Een serie tekeningen

“Het werk dat nu in Het Gele Huis hangt, heb ik nooit eerder laten zien. Ik liep al sinds 1977 rond met het idee, maar het kwam pas een half jaar geleden tot een concreet project. Op 21 november 1977, mijn verjaardag, raakte ik in de ban van het werk van de Japanse kunstenaar On Kawara (overleden in 2014). Vooral de eenvoud ervan raakte mij.
Toen ik eens een foto van zijn werk natekende, kwam bij mij het idee op om steeds op mijn verjaardag een tekening te maken. Intussen heb ik al een hele verzameling. 

’65 worden’ betekende voor mij: even stilstaan, terugkijken om daarna vooruit te kijken. De serie tekeningen stimuleerde mij om verdere herinneringen op te halen aan mijn voorbije leven. Ik ging foto’s bekijken uit allerlei perioden, keek dagboekjes en brieven na en deed nog veel meer. 

Ik ben opgeleid tot interieurarchitect en ben daarmee mijn hele werkzame leven met vallen en opstaan, maar ook met passie bezig geweest. Ik houd er ook van om met mensen te werken en ik beleef veel aan kunst, kijk er graag naar en gebruik het ook veel in mijn werk.
Nu ik de serie tot zover afgerond heb en kan exposeren, zeg ik: Ik kan verder!” 


Over Miep Collin

‘Ik ben opgeleid tot interieurarchitect, mijn hele werkbare leven met passie. en vallen en opstaan. Met mensen werken, omgevingen creëren voor een ander zodat hij daar tevreden in is, maakt mij gelukkig. Kunst is een passie in mijn werk waar ik veel mee te maken heb en er graag naar kijk.

Deze serie heb ik met ik veel passie gemaakt, mijn hele leven is langs gekomen en ik merk dat nu het hier hangt, ik verder kan. Nieuwe zaken ontstaan uit dat wat er in het verleden is gebeurd en ik kan herboren verder met het leven’.

Miep Collin

NOV.23,1956

www.improvement.s-nl.net