Performance Martin Peulen

Klezmermuziek en gedichten

Martin Peulen brengt samen met Jaap Postumus en Kees van Veldhuizen een programma met klezmermuziek en Jiddische liederen, vol melancholie en verlangen maar ook uitbundig. Jaap Posthumus begeleidt hem op accordeon en Kees van Veldhuizen op saxofoon. Zij kennen elkaar van de klezmergroep Yossel Yossel.

Martin zal daarnaast ook eigen gedichten voordragen.

Over Martin Peulen

“Verbinding en ontmoeting zijn altijd terugkerende thema’s, of ik nu schilder, boeken maak, perform of zing.”

Martin Peulen (1955) zoekt als kunstenaar en als mens grenzen op en wil deze als het even kan ook verleggen. Hij bedient zich daarbij van een breed scala aan uitingsvormen. Hij schildert, tekent, maakt kunstenaarsboeken, geeft performances, zingt en maakt muziek. In Breda is hij een bekende persoonlijkheid.  Hij studeerde in 1980 af aan Academie Sint Joost in Breda, afdeling Monumentale Vormgeving en Schilderkunst. In het werk van Martin Peulen loopt de mens als rode draad. De mens in al zijn verschijningsvormen, uitgewerkt op verschillende manieren. De ene keer als abstracte vorm of een enkele lijn, dan weer in zich herhalende ritmische patronen van mensfiguren. Zijn werken onderscheiden zich door kleur en vitaliteit. Zijn werk is o.a. opgenomen in de collectie van het Bredaas Museum.

datum (onder voorbehoud): vrijdag 11 februari. Maar geef je alvast op voor de performance van Martin c.s. Je kunt maar van een plaats verzekerd zijn.

tijden: inloop 20.00; aanvang 20.30

entree: 7,50 p.p. Aanmelden voor Martin Peulen: https://hetgelehuisinprincenhage.com/contact/

www.martinpeulen.nl