Poëzie in muziek

door

muse ConNAction

Muse conNAction bestaat uit twee leden: Noortje en Annemiek. Samen zoeken zij bij ieder optreden naar een nieuwe, frisse bejegening van hun materiaal, dat leidt tot een onnavolgbaar samenspel waarin ze samen opnieuw luisteren naar de ontmoeting tussen woorden en klanken, tussen zinnen en melodielijnen.

Vandaag zingen ze gedichten van Gerrit Kouwenaar, Ida Gerhard en van Noortje Korst. Ze laten horen hoe ze blindelings vertrouwen hebben in elkaar, de woorden van de dichters en hun gezamenlijke muziek. De Nederlandse Bibliotheekdienst spreekt terecht van een ‘adembenemende ervaring’.

Over muse ConNAction

Noortje Korst (1950) werkt vanaf 1980 als dramadocent en regisseur, geeft workshops op maat in den lande, schrijft poëzie en geeft stem- & spelcursussen. In 1995 vond ze haar muze-maat in Annemiek. In 2000 richtten ze samen muse conNAction op, met als doel muzische verbindingen tussen kunstdisciplines en mensen tot stand te brengen.

Annemiek van de Geijn (1959) studeerde af aan het Brabants Conservatorium als docent schoolmuziek. Ze heeft een praktijk als pianodocent en begeleider. Ze arrangeert en componeert op maat. Door de jaren heen ontwikkelde zij een eigen methodiek, die in 1995 letterlijk en figuurlijk ‘maat-gevend’ werd toen ze de cursussen van Noortje Korst ging begeleiden.

Wanneer: Zaterdag, 21 mei, 14.00 uur  (inloop vanaf 13.30 uur)

Verwachte duur van het programma: 120 minuten

€7,50 p.p. (Bredapas geldig)

Aanmelden: hetgeleuur@hetgelehuisinprincenhage.com