Prijsvraag 2022

Geef je fantasie een boost!


en doe mee aan een nieuwe prijsvraag

Herinneren jullie je nog de prijsvraag van vorig jaar, met de titel ‘Tussen Kunst en Quarantaine’?
Velen van jullie kwamen n.a.v. onze vraag op de proppen met een prachtige inzending. Veruit de meeste daarvan zagen jullie terug in de Gele Loper.
Nu we nog weinig of geen activiteiten kunnen ontplooien vanwege de corona-maatregelen, bieden we jullie opnieuw de gelegenheid mee te doen aan een prijsvraag. Die draagt nu de titel ‘Fantasie Booster’. Jij kunt vast een oppepper gebruiken!?

Kom op, geef jezelf een ‘fantasie-boost’ en doe mee aan onze prijsvraag 2022.

Wat is de vraag?

Maak een ‘(vreemde) vogel’ door jouw fantasie en creativiteit alle ruimte te geven! En 2022 is het ’Jaar van de Merel’; laten we de vogel(s) centraal stellen.

Je bent daarbij vrij om van alle disciplines gebruik te maken: Tekenen, schilderen, boetseren, fotograferen, collage, textiele werkvormen, een installatie creëren, glas bewerken, enzovoort.

Op 1 punt ben je gebonden. De afmetingen van je werk mogen niet groter zijn dan maximaal 30 x 30 x 30 cm. Dat is inderdaad niet groot! Maar zie het juist als een uitdaging om binnen de gegeven beperking tot eindeloos fantaseren en scheppen te komen!


Je kunt realistisch, figuratief en abstract te werk gaan. Ook kun je inspiratie zoeken door naar bestaande kunstwerken en kunstenaars te gaan zoeken.

Concrete opdracht:
Maak een goede foto van je werk en stuur die in voor 16 april 2022. De foto stuur je naar: info@hetgelehuisinprincenhage.com, onder vermelding van Prijsvraag 2022.
Laat ook je naam, adres, materiaal/eventueel titel en je leeftijd achter in de e-mail. (Lees ook de ‘verdere voorwaarden’!)


Verdere voorwaarden:

  • De prijsvraag staat voor iedereen open. Je kunt dus ook familie, vrienden, bekenden en buren attenderen op de prijsvraag en ze vragen mee te doen.
  • Twee leeftijdscategorieën:
    a. kinderen en jeugd tot 15 jaar;
    b. jongeren en volwassenen boven de 15 jaar.
  • Een onafhankelijke jury (dwz het jurylid is niet actief binnen Het Gele Huis) zal een beoordeling opmaken. Eind maart worden de prijzen toegekend.
  • Je hebt sowieso prijs, want: alle werkstukken gaan we exposeren in Het Gele Huis in het weekend van 30 april t/m 2 mei 2022. Bewaar het in ieder geval tot dan!
  • Deelname is kosteloos. Je gaat akkoord met het verspreiden van de foto en het eventueel vermelden van je naam in de pers.


Wij kijken alvast uit naar jullie verrassende, grappige en originele werkstukjes.