De nieuwe strengere maatregelen tegen covid 19 betekenen dat Het Gele Huis in de komende weken geen activiteiten organiseert. Met de Gele Loper, onze nieuwsbrief, zullen we je op de hoogte houden. Je kunt de Gele Loper ontvangen door de contactpagina te gebruiken en je aan te melden.

Programma december 2020

Felicitatie

De Bredase dichteres Jacqueline Legierse won de eerste prijs in de Belgische poeziewedstrijd Poemtata 2020.

Jacqueline: ‘Het Gele Huis heeft zeker bijgedragen aan mijn schrijfproces, met name de podia  van Kees (van Meel, red.), de vele dichters die daar hun opwachting maakten. En natuurlijk de boom van Vincent, het schrijven bij schilderijen, de workshop van Pien. 
Ik stuur jullie hierbij het gedicht ‘Wiesje’, in zekere zin de echte winnares van de wedstrijd.
Dus ook Het Gele Huis kan delen in dit succes, vind ik. Het is belangrijk dat jullie cultuur een plaats geven in onze gemeenschap, dat blijkt.


Lees het gedicht Wiesje

Corona vanuit filosofisch en poëtisch perspectief

Deze bijeenkomst verviel in de maand november door de tijdelijke lock-down. We bieden de bijeenkomst opnieuw aan.

Leo Hollander van de filosofische praktijk Denk-Wijzer geeft een inleiding op dit uiterst actuele maar ook spannende thema. Leo zal daarom na de inleiding volop ruimte bieden om te filosoferen over deze uitdagende paradox van de aanraking. Het is daarmee een thema dat iedereen raakt.

Wil je meer weten over Leo Hollander en zijn manier van kijken naar deze vreemde tijden en hoe we daarin in verkeren met elkaar?

Zaterdag 12 december van 15.00- 17.00

Locatie: nog niet bekend

Entree: 5,00

Er is een maximum van 25 deelnemers, RIVM richtlijnen worden gevolgd.

Cultuurpodium

Door de nieuwe stengere maatregelen die op 14 december afgekondigd zijn, vervalt het Cultuurpodium op 19 december.

Deborah Jacobs

We zijn voor de laatste keer te gast in de Dobbelsteen met het Cultuurpodium, waarbij twee dichters en één muzikante het publiek zullen vermaken. Al dienen we rekening te houden met de regels rondom corona, toch wordt het weer een prettige middag met woord en klank.

Dichter en organisator van dichtpodium De Groene Fee, Louis van Londen, komt optreden met bijna “alledaagse” poezie die mensen weet te treffen. Hij zal dankbaar gebruik maken van zijn eerste bundel Ik vind je uit op papier.

Deborah Jacobs is altijd bereid om de middag op te fleuren met haar muzikale repertoire dat bestaat uit diverse soorten muzikale uitstapjes. Ze kan putten uit een zeer breed repertoire dat zich uitspreidt van blues, rock tot allerlei ballads.

Bob Kalkman is de tweede dichter die komt optreden met zijn gedichten over “pijn, ontaarde jeugd en vallen en opstaan”. Zijn gedichten zijn wel heel persoonlijk, maar tegelijkertijd van een zodanig poëtisch gehalte dat ze de luisteraar en lezer ontvankelijk maken voor zijn woorden.

Voorlopig is de planning om het volgende Cultuurpodium door te laten gaan. Mochten er wijzigingen komen vermelden wij dat op deze site.

Zaterdag 19 december

15.00- 17.00

Locatie: De Dobbelsteen Doelen 36 Breda

Entree: 5,00. Contante betaling bij de Dobbelsteen.

Deze bijeenkomst verloopt corona-proof. Een maximum aantal deelnemers, ruime afstand en svp mondkapje meebrengen.

Verbouwing van het souterrain

Onze donatieactie loopt nog steeds! Al vele giften( financiele en goederen) hebben we binnengekregen. Super! Dank aan iedereen. Zo hebben we een keuken cadeau gekregen! Tafels en barkrukken. Maar we zijn er nog niet om de kosten te dekken. Alle hulp is welkom! Klussen, geld en goederen. Bij dat laatste willen we goed afstemmen wat past bij Het Gele Huis. Stuur ons bericht via de contactpagina.