Programma juni 2020 online

Wij bieden de komende tijd digitale activiteiten via Zoom

Galerie The making of..

De keramische wereld van Thea Kanters

via Zoom
donderdag 11 juni
20.00- 21.00

‘ Vanaf mijn afstuderen aan de Academie in 1985 ben ik in de ban van keramiek. Graag deel ik mijn fascinatie voor dit materiaal met jullie in een lezing, waarin ik je bovendien een kijkje geef in mijn atelier en vertel over de visie achter mijn werk.

Wanneer je nieuwsgierig bent naar mijn keramische beelden, kun je al vast een kijkje nemen op mijn website: www.keramiektheakanters.weebly.com.Graag tot ziens dus op donderdagavond 11 juni’. Thea Kanters

Het Gele Uur

donderdag 18 juni   van 19.00- 21.00

een korte pauze om 20.00

door schrijver/dichter Ben Verschuren met documentairefragmenten – filmbeelden – authentieke opnames – gedichten

“Korreltjie niks is my dood”

Een kennismaking met de Zuid-Afrikaanse dichter Ingrid Jonker.

Aangrijpend en indrukwekkend. Dat zijn kwalificaties die gebruikt kunnen worden bij het leven en werk van de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker.

Hebt u de lezing helaas niet bij kunnen wonen? Wij hebben het opgenomen!

Cultuur podium on line

met Pien Storm van Leeuwen, Deborah Jacobs, Ada Krowinkel en Maarten Poeth

Donderdag 23 juni van 20.00- 21.00

Pien Storm van Leeuwen is een bekende dichteres met een uitgebreid oeuvre. Ze heeft een groot aantal Poosplaatsen ingericht, waar dichters op grote keien of andere natuurstenen gedichten hebben staan. Gedichten die met die omgeving te maken hebben.

Pien heeft jarenlang Plein Air aan de Mark mede georganiseerd. Met tal van kunstenaars heeft zij aan bundels over Brabants landschap gewerkt. Vooral de natuur is haar erg aan het hart gelegen.

Maarten Poeth speelt gitaar, mondharmonica en hij zingt daarbij, onder ander liedje  van the Beatles, met welke groep hij zijn eerste muzikale uitstappen maakte. Bob Dylan, Neil Young en Hank Williams zijn favorieten van Maarten. Sinds 2013 schrijft hij ook zelf nummers, want daarin “kan ik meer van mezelf leggen”, zegt hij trots.

Verder vertelt Ada Krowinkel, beeldend kunstenaar, een verhaal uit haar rijke leven. Deborah Jacobs omlijst  het programma met haar altijd inspirerende muzikale werk

Aanmelden voor Cultuurpodium online