Een reis door de muziekgeschiedenis met Thijs Bonger

Lezing

Georganiseerd door Het Gele Huis in Princenhage

muziekduo: een persoon met een viool en een persoon op een vleugel.

donderdagochtend
do 20 okt 2022
t/m do 24 nov 2022
aanvang 10:30 uur
duur ca. 120 minuten
Haagsemarkt 6 achter
€ 125,00

De succesvolle cursus van het afgelopen jaar wordt vervolgd!

Vorig jaar was de leidraad van de cursus Trio. Door de vele spontaan bewandelde zijpaadjes kwamen we minder ver dan gepland. We waren nog niet eens toegekomen aan de schitterende muziek van Dvořák. Met hem pakken we de Trio draad weer op en na Trio begint de reis door de muziekgeschiedenis overnieuw, ditmaal met Duo als kapstok.

We horen veel muziekfragmenten en sappige verhalen over componisten, ondersteund door een visuele presentatie. Musicologische geheimtaal probeert Thijs zoveel mogelijk te vermijden en vragen zijn zeer welkom. De deelnemers krijgen een lijst met de beluisterde fragmenten.

Thijs Bonger

Thijs Bonger is muziekjournalist. Hij schrijft over klassieke muziek in BN/DeStem. Ook schrijft hij veel programmatoelichtingen voor Philharmonie Zuid Nederland, Muziekgebouw aan het IJ en Muziekgebouw Eindhoven. En sinds kort is hij ook recensent van het blad Luister. Jarenlang gaf hij cursussen voor de HOVO. Verder is hij programmamaker en presentator bij de Concertzender. Bij uitgeverij Home Academy verschenen er van hem zes luisterboeken over componistenlevens.
Meer informatie over Thijs Bonger

Praktische informatie muzieklezing van Thijs Bonger

Dagdeel: donderdagochtend
Aantal dagen: De cursus bestaat uit zes lezingen.
Datums: 20 en 27 oktober en 3, 10, 17 en 24 november 2022.
Tijden: 10:30 – 12:30 uur met een korte pauze.
Aanvangsttijd: Verzoek een kwartier voor aanvang binnen te zijn.
Maximaal aantal deelnemers: 30
Prijs: € 125 voor 6 ochtenden

Het Gele Huis is in een souterrain. Er is een traplift aanwezig. Ruime gratis parkeergelegenheid is op het pleintje bij de Martinuskerk en in de Pastoor Van Spaendonkstraat bij de supermarkten.