Wat is en doet Het Gele Huis?

Het Gele Huis is een onderdeel van de Stichting Cultuur in Princenhage.

Wat biedt Het Gele Huis?

Het Gele Huis organiseert een gevarieerd en regulier programma met beeldende kunst, muziek, lezingen, exposities en projecten. Iedereen kan binnenlopen voor cultuur en informatie: cultuur in Princenhage en informatie over Princenhage. Wat is er te doen? Wat gaat er gebeuren? Welke plannen liggen op tafel? Voor iedere Princenhagenaar, Bredanaar, Brabander, Nederlander, Buitenlander.

Wanneer is Het Gele Huis open?

Gele Huis is elke zaterdag open van 10-18 uur. Ieder is van harte welkom. Daarnaast is Het Gele Huis open op bepaalde dagen en voor speciale bijeenkomsten. Dat staat dan vermeld op de homepage en in de Nieuwsbrief. U kunt zich opgeven om deze Nieuwsbrief digitaal te ontvangen, hiervoor kunt u de contactpagina invullen.

Waar vind ik Het Gele Huis?

Het Gele Huis in Princenhage is op de Haagsemarkt 35 in het centrum van Princenhage op de kop van de Dreef.

Activiteiten

Gele Huis Galerie

Elke eerste zaterdag van de maand laat een kunstenaar zijn werk zien en vertelt erover. De vernissage is om 15.00 uur. De tentoonstelling is de hele maand te zien.

Filo Café

Op de tweede zaterdag van de maand vindt het Filo Café plaats van 14.00- 17.00. Miriam van Reijen(Filosoof) treedt als moderator op om het gesprek een filosofisch karakter te laten behouden. In het eerste deel van de middag schetst zij hoe grote filosofen het onderwerp van een voorgaande Filo café beschouwden. Dit is een hoorcollege. Na een pauze kiezen deelnemers uit een onderwerp dat is voorgelegd.

Het Gele Uur

Elke derde zaterdag nodigen we iedereen uit die van kunst houdt. Om te kijken naar kunst. Te praten over kunst. Na te denken over kunst. In de geest van Vincent. Ter inspiratie wordt een kunstdocumentaire getoond. Elle van Opstal, kunsthistoricus verzorgt regelmatig een lezing over een schilder of stroming in de kunst.

Gele Huis Cultuurpodium

Elke vierde zaterdag is er van 15.00-17.00 uur een podium voor iedereen die muziek wil maken of poëzie wil laten horen. Andere cultuuruitingen zijn ook mogelijk. De organisatie is in handen van zangeres Deborah Jacobs en dichter Kees van Meel. Wilt u zelf ook eens optreden? Neem dan contact op met Kees van Meel via cultuurpodium@hetgelehuisinprincenhage.com
info@hetgelehuisinprincenhage.com

Van Gogh Wandeling

Regelmatig organiseert Het Gele Huis een wandeling waarin de band tussen Vincent van Gogh en Princenhage centraal staat. Na ontvangst in Het Gele Huis en een consumptie start de wandeling. Eerst langs Huize Mertersem waar oom Cent woonde en naar de begraafplaats Haagveld. Daar liggen oom Cent, tante Cornelia en Vincents grootouders begraven.
De gids vertelt over de rijke historie van dit dorp. En over de bijzondere architectuur van verschillende panden die u onderweg ziet.

Het Gele Huis voor kinderen

We willen kunstactiviteiten voor kinderen vaker gaan organiseren en om ook voor hen de droom van Vincent tot leven te brengen.

Het definitieve programma staat elke maand op de website, in de nieuwsbrief en op facebook.

Waar komt de naam vandaan?

Vincent van Gogh woonde in Arles. In het gele huis. Daar wilde hij kunstenaars ontmoeten. Om samen te schilderen. Samen kunst te maken. Elkaar te inspireren. Praten over kunst. Denken over kunst. Schrijven over kunst. Dat was zijn droom. De droom van Vincent

Het Gele Huis in Princenhage

Vincent heeft zijn droom nooit werkelijkheid zien worden. Maar zijn droom is gebleven. Zijn droom werd onze droom. Een huis waar kunstenaars samen komen. Elkaar inspireren. Waar iedereen binnen kan lopen. Naar kunst kijken. Naar kunst luisteren. Over kunst praten. In de geest van Vincent. Zijn droom is werkelijkheid geworden. Hier bij ons in Princenhage.