Wat biedt Het Gele Huis?

Het Gele Huis organiseert een gevarieerd en regulier programma met beeldende kunst, muziek, lezingen, exposities en projecten. Iedereen kan binnenlopen voor cultuur en informatie: cultuur in Princenhage en informatie over Princenhage. Wat is er te doen? Wat gaat er gebeuren? Welke plannen liggen op tafel? Voor iedere Princenhagenaar, Bredanaar, Brabander, Nederlander, Buitenlander.

Vaste activiteiten

Gele Huis Galerie

Elke eerste zaterdag van de maand laat een kunstenaar zijn werk zien en vertelt erover. De vernissage is om 15.00 uur. De tentoonstelling is de hele maand te zien.

Het Gele Uur

Elke derde zaterdag nodigen we iedereen uit die van kunst houdt. Om te kijken naar kunst. Te praten over kunst. Na te denken over kunst. In de geest van Vincent. Ter inspiratie wordt een kunstdocumentaire getoond. Elle van Opstal, kunsthistoricus verzorgt regelmatig een lezing over een schilder of stroming in de kunst. Bijeenkomst van 14.00- 16.00

Gele Huis Cultuurpodium

Elke vierde zaterdag is er van 15.00-17.00 uur een podium voor iedereen die muziek wil maken of poëzie wil laten horen. Andere cultuuruitingen zijn ook mogelijk. De organisatie is in handen van zangeres Deborah Jacobs en dichter Kees van Meel. Wilt u zelf ook eens optreden? Neem dan contact op met Kees van Meel via kameel112@gmail.com

Andere activiteiten

De diverse activiteiten zoals muziekuitvoeringen, Opera Barok, bijeenkomst van de Museumclub, staan steeds op de homepage vermeld. Onze nieuwsbrief, de Gele Loper, geeft ook aan wat er te doen is.

Van Gogh Wandeling

Regelmatig organiseert Het Gele Huis een wandeling waarin de band tussen Vincent van Gogh en Princenhage centraal staat. Na ontvangst in Het Gele Huis en een consumptie start de wandeling. Eerst langs Huize Mertersem waar oom Cent woonde en naar de begraafplaats Haagveld. Daar liggen oom Cent, tante Cornelia en Vincents grootouders begraven.
De gids vertelt over de rijke historie van dit dorp. En over de bijzondere architectuur van verschillende panden die u onderweg ziet.

Het definitieve programma staat elke maand op de website, in de nieuwsbrief en op facebook.

Waar komt de naam vandaan?

Vincent van Gogh woonde in Arles. In het gele huis. Daar wilde hij kunstenaars ontmoeten. Om samen te schilderen. Samen kunst te maken. Elkaar te inspireren. Praten over kunst. Denken over kunst. Schrijven over kunst. Dat was zijn droom. De droom van Vincent

Waar vind ik Het Gele Huis?

Het Gele Huis heeft als bezoekadres: Haagsemarkt 6-achter. Dit is aan de achterzijde van de modezaak ZEZ – Cafe d’ Aogse Markt op de markt. U gaat naar het pleintje waar de Martinuskerk staat, daar is een parkeerplaats. Het uithangbord van Het Gele Huis hangt op een hoek. De toegangsdeur tot het souterrain is op de hoek. Het is dus beneden, er is een traplift aanwezig.