Samenwerking in Princenhage

De ingang van Het Gele Huis met op de achtergrond de toren van de St Martinuskerk in Princenhage

Het Gele Huis hecht waarde aan een goede samenwerking met andere Princenhaagse en Bredase instellingen, verenigingen, ondernemers. Samen bereik je meer.

We geloven dat we samen met andere Princenhaagse en Bredase instellingen, verenigingen, ondernemers meer kunnen bereiken.

Samenwerkende partners

  • Met het Princenhaags museum vindt samenwerken plaats met exposities.
  • Het Gele Huis is onderdeel van Art Rendez Vous Breda en streeft naar goed contact met CrossArts Breda, het Van Gogh Huis in Zundert en andere Van Gogh locaties.
  • Het Gele Huis draagt bij aan evenementen, door en in Princenhage georganiseerd, waar sprake is van een kunst-cultuur uiting.

Princenhaags museum

In samenwerking met het Princenhaags museum zijn diverse exposities georganiseerd.

  • 2015 Vincent, Vincent, Vincent
  • 2018 De boom van Mondriaan
  • 2019 Voorbij de atlas
  • 2022 Boa popt up

Expositie De boom van Mondriaan & Voorbij de atlas

Tijdens de exposities 2018 en 2019 was er een parallel Artist in Residence programma op het Haagveld. Kunstenaars werkten ter plekke met een afsluitende expositie.

Expositie Boa popt up

Boa is de voormalige vereniging van artiesten in Breda. Op twee locaties, Princenhaags museum en Het Gele Huis, waren gelijktijdig recente werken van een deel van deze leden te zien. Meer informatie over Boa popt up.

Artist in Residence

In 2020 en 2021 heeft Artist in Residence plaats gevonden in twee particuliere tuinen aan de Haagweg.

Samenwerkingen in Princenhage

Er zijn projecten in ontwikkeling met de Plukroute Princenhage en de basisscholen. Incidenteel werkt Het Gele Huis samen met SEP, Stichting Evenementen Princenhage.