Museumclub 2023 – 2024

Voor je het weet is het zover: we gaan weer op museumbezoek met onze museumclub. Voor dit seizoen hebben we een mooi programma samengesteld:

Programma Museumclub 2023 – 2024

Gevarieerd programma Museumclub 2023 – 2024

 • Dinsdag 29 augustus 2023
  De Lustwarande – Platform for Contemporary Sculpture in Tilburg met gids
 • Vrijdag 20 oktober 2023
  Noordbrabants museum – Brueghel met gids
 • Woensdag 17 januari 2024 – Openbare lezing
  Museumdocent in Het Gele Huis aanvang 19.30 uur
 • Vrijdag 19 januari 2024
  Kunstmuseum Den Haag – Hilma af Klint en Piet Mondriaan
 • Woensdag 13 maart 2024 – Openbare lezing
  Museumdocent in Het Gele Huis aanvang 19.30 uu
 • Vrijdag 15 maart 2024
  Singer Laren – programma nog niet bekend
  (eventueel woensdag 14 maart voorbereidingsavond) – met de bus
 • Vrijdag 24 mei 2024
  Museum voor Schone kunsten Antwerpen – met gids

De volgorde in 2024 kan nog veranderen omdat het tentoonstellingsprogramma voor maart en mei nog niet bekend is. Behalve de eerste keer gaan we voortaan op vrijdagen erop uit omdat dat een verkeersluwe dag is. Dit jaar gaan we ook meer gebruikmaken van gidsen ter plaatse dan de voorgaande seizoenen.
De contributie blijft gelijk € 50.
Naar het Singer Laren gaan we met de bus!

Nieuwe leden nog welkom

Ook voor dit seizoen hebben zich enkele enthousiaste kunstminnaars gemeld om lid te worden van onze club. Heel hartelijk welkom. We starten 29 augustus 2023 om 10:30 uur met een kennismakingsochtend in Het Gele Huis in Princenhage. We gaan elkaar ontmoeten, met elkaar in gesprek over kunstbeleving en samen lunchen. Neem iets lekkers mee voor de lunch (een koud gerechtje) genoeg voor 1 persoon; we stellen daarmee een buffet samen. In de middag gaan we op stap naar de Beeldentuin de Lustwarande in Tilburg. Rondleiding met gids start om 14:00 uur. We rijden met elkaar mee.

Aanmelden en contact opnemen via museumclub@hetgelehuisinprincenhage.com

Mooie waardering

Uit een onderzoekje dat we in juni 2022 hebben gehouden onder onze leden blijkt de tevredenheid groot te zijn over zowel de organisatie als de inhoud en het aanbod van de musea. We krijgen een 8,4 gemiddeld. Dat is een mooi cijfer waar we heel blij mee zijn.

Informatie Museumclub

We hebben nu 30 leden en enkele mensen op de wachtlijst. De contributie bedraagt € 50, exclusief eventuele entreekosten en vervoerskosten. De contributie besteden we vooral aan gidsen en museumdocenten of een bijdrage aan gezamenlijk vervoer. Voor enkele bezoeken nodigen we van te voren een museumdocent of deskundige uit die ons meer vertelt over het werk dat we gaan zien. Deze avonden in Het Gele Huis zijn ook toegankelijk voor niet-leden tegen een bescheiden entreeprijs van € 7,50. Andere bezoeken regelen we ter plekke een gids.

Tentoonstellingen en musea al bezocht