Kunstmuseum Den Haag

Museumclub

Georganiseerd door Het Gele Huis in Princenhage

gebouw van kunstmuseum den haag

vr 19 jan 2024
aanvang 11:00 uur

Vrijdag 19 januari 2024 bezoekt de Museumclub de tentoonstelling Hilma af Klint & Piet Mondriaan in het Kunstmuseum Den Haag.

Hilma af Klint

In 1987 waren de kunstwerken van de Zweedse Hilma af Klint (1862-1944) voor het eerst buiten Zweden te zien in wat toen nog het Gemeentemuseum Den Haag heette. De totaal onbekende kunstenaar werd door het museum toendertijd al betiteld als een van de vijf abstracte pioniers – naast Mondriaan, Kandinsky, Malevitsj en Kupka.

De kunstwereld en het publiek hebben haar werk inmiddels omarmd. Nu is ze terug in het Kunstmuseum dat haar baanbrekende werk in samenwerking met Tate Modern toont samen met dat van haar grensverleggende tijdgenoot Piet Mondriaan (1872-1944). De schilders hebben elkaar nooit ontmoet, maar hun eigenzinnige oeuvres weerspiegelen beide een tijdperk waarin de kijk op de werkelijkheid door wetenschappelijke ontdekkingen en nieuwe ideeën over spiritualiteit radicaal verandert. Een interessante tentoonstelling dus waar we zeer naar uitkijken.

Meer informatie over de tentoonstelling Hilma af Klint & Piet Mondriaan

Woensdag 17 januari 2024 is er een voorbereidende presentatie over Hilma af Klint & Piet Mondriaan in Het Gele Huis om 19:30 uur.


Praktische informatie

Vrijdag 19 januari 2024
Vertrek om 11:00 uur
Activiteit duurt de hele dag
Kosten voor niet-leden: € 7,50
Aanmelden voor niet-leden is gewenst.