Ervaar hoe fijn het is om samen te zingen!

Workshop | Muziek

Georganiseerd door Het Gele Huis in Princenhage

Maria Kuijpers-van Leeuwen

vr 10 jun 2022
inloop vanaf 19:30 uur
aanvang 20:00 uur
Haagsemarkt 6 achter
€ 10,00

Daarvoor organiseren we op vrijdagavond 10 juni 2022 een workshop koorzang tijdens één avond. Of je al veel ervaring hebt of juist helemaal niet, het maakt niet uit. Onder leiding van Maria Kuijpers-van Leeuwen wordt het een heerlijke belevenis.

Na het inzingen, waarbij de stemmen worden losgemaakt, worden canons gezongen. Dat is een relatief eenvoudige manier van meerstemmige koorzang. Daarna wordt, om in de sfeer van Het Gele Huis te blijven, het prachtige lied Vincent van Don McLean ingestudeerd.

kunstwerk zangkoor: van hoofden die zongen met bladmuziek

Maria Kuijpers-van Leeuwen

De koorworkshop wordt geleid door Maria Kuijpers-van Leeuwen. Dat is haar wel toevertrouwd. Zij weet als geen ander een fijne sfeer te kweken en neemt iedereen mee in de actieve muziekbeoefening. Zij voltooide de Pedagogische Academie met als specialisatie muziek en verzorgde vele jaren de muzieklessen op de basisschool waar zij les gaf. Ze heeft ruime koorervaring, als zangeres en als dirigente. Daarnaast is ze erg actief als bestuurder van muziekgezelschappen en organisator van concerten en concertreizen. Ze zingt in gemengd koor Cantabile en is al 15 jaar de inspirerende en deskundige dirigent van Cantabile Plus.

dirigent Maria Kuijpers-van Leeuwen voor een zangkoor

Praktische informatie

Voor wie: iedereen die wil zingen, met of zonder ervaring, ongeacht leeftijd en kennis van muziek(schrift)

De kosten € 10,00 zijn inclusief bladmuziek.