De kracht van mythologische verbeelding

Collegereeks Mythologie

Georganiseerd door Het Gele Huis in Princenhage

Griekse afbeelding van Zeus liggend op een bed.

donderdagmiddag
do 2 mrt 2023
t/m do 6 apr 2023
inloop vanaf 14:30 uur
aanvang 14:45 uur
duur ca. 150 minuten
Haagsemarkt 6 achter
€ 120,00

Door drs. Marionne van de Camp

In deze Collegereeks De kracht van mythologische verbeelding neemt Marionne van de Camp de deelnemers tijdens zes bijeenkomsten mee op reis langs de kracht van klassieke verhalen, taal, beelden, verbeelding en fantasie.

Voor Marionne appelleren de mythische vertellingen aan grote thema’s en gevoelens. Die van alle tijden zijn en boodschappen van waarden bevatten. Ze geven zin en betekenis aan de zoektocht als mens door alle eeuwen heen.

Beknopte samenvatting Collegereeks

  • De reis gaat langs: de Griekse mythen, Homerus, Troje en De Odysseus.
  • De goden en godinnen en hun karaktertreken en eigenzinnigheid. Hedendaagse goden en hoeveel hebben wij zelf van die goden in ons?
  • Het verhaal van Odysseus, de onderwereld, zijn omzwervingen en zoon Telemachos. Zijn thuiskomst, zijn vrouw met haar aanbidders en hereniging.
  • Het gesproken woord met Imme Dros (vertaalster). ‘Zonder Taal geen leven, geen Leven zonder Taal’. Een kleine persoonlijke mythe schrijven.
  • De kracht van beelden. De reis van de held als model voor verhalen en films.

Marionne van de Camp

Marionne van de Camp is doctorandus in de Nederlandse Taal- en Letterenkunde. Zij heeft de Toneelacademie Maastricht (theaterdocent – regisseur) gevolgd en werkt als trainer/coach.

Vanuit haar werk is Marionne van de Camp voortdurend bezig met inleving, psychologische analyses, mensenkennis en interactie. Het verwoorden en verbeelden alsook het zoeken naar impact en authenticiteit zijn drijfveren en Taal en Verbeelding vormen haar inspiratiebronnen. Daar passen de Griekse mythen wonderwel bij: ze appelleren aan grote thema’s en aan gevoelens van alle tijden en bevatten boodschappen met waarden voor het leven.

Marionne van de Camp
Marionne van de Camp

Praktische informatie en aanmelden