Gelukkig groen van Paul der Kinderen

Het Gele Huis Galerie | Expositie | Schilderijen

Georganiseerd door Het Gele Huis in Princenhage

Een deel van een volkstuin met groene planten en potjes en gieters

za 4 feb 2023
t/m zo 26 feb 2023
Haagsemarkt 6 achter

Op zaterdagmiddag 4 februari opent beeldend kunstenaar Cecile Verwaaijen om 15:00 uur de expositie Gelukkig groen met schilderijen van Paul der Kinderen.

Gelukkig groen | Alles kan inspireren

Alles kan inspireren, dat is wel een leidend motto in het leven van kunstenaar Paul der Kinderen, zeker als schilder. Of het nu gaat om landschappen, naakten, stillevens of dieren, schoonheid is overal te vinden. In dit geval is het de volkstuin die hem greep, of meer specifiek de overdaad aan vooral groenen, en in samenhang hiermee de nabijheid der dingen. Hier niet de vergezichten of de horizonnen met Hollandse luchten, maar het kleine, het dichtbije.
Daar zit natuurlijk een logica achter, daar de kleine lapjes grond zo efficiënt mogelijk ingericht moeten worden voor een zo groot mogelijke opbrengst. Alles binnen handbereik, goed geordend en makkelijk te onderhouden. Maar als de jaarlijkse explosie van uitbundig lentegeluk zich weer aandient, is van die geordende efficiëntie vaak niet veel meer over. In korte tijd spurt de ene na de andere soort de hoogte in, potjes, emmers en gieters omverduwend.
De natuur weet dan zelfs de meest attente tuinder weer onaangenaam te verrassen met wat men onkruid pleegt te noemen, maar wat voor Paul der Kinderen als schilder een bron van vreugde is. En hoe meer zich de kleine ruimtes vullen met al die groenen, hoe tastbaarder het geluk wordt voor degenen die het willen zien. Bekijk de volkstuin-schilderijen van Paul der Kinderen

Het groeiend en weelderige groen in een volkstuin met rode elementen als appels

Over kunstenaar Paul der Kinderen

Paul der Kinderen is geboren 18 juli 1957 te Breda. In de jaren 1979 – 1985 volgde hij de opleiding schilderen en grafiek KABK Den Haag. Een noemenswaardige expositie is de zomerexpo 2011 in het Gemeentemuseum Den Haag. Het was de eerste keer dat er een zomerexpo werd georganiseerd naar Engels voorbeeld. Iedereen mocht anoniem meedoen met maximaal drie werken. Twee jury’s bepaalden afzonderlijk van elkaar welke werken er vervolgens in de zomermaand aan de expo mee konden doen. Van Paul der Kinderen hing er een werk met titel De rolmopsen.
Meer informatie over kunstenaar Paul der Kinderen

Praktische informatie

Op zaterdagmiddag 4 februari 2023 opent beeldend kunstenaar Cecile Verwaaijen de tentoonstelling van Paul der Kinderen om 15:00 uur.
De tentoonstelling duurt tot en met zondag 26 februari 2023.