De verstilde tijd door Erik Gort

Het Gele Huis Galerie | Expositie

Georganiseerd door Het Gele Huis in Princenhage Handgemaakt door Erik Gort

Bewerkte foto van een straat in Breda

za 4 sep 2021
t/m za 25 sep 2021
Haagsemarkt 6 achter

Voor Gort is het belangrijk dat zijn beelden mensen raken. “Ik probeer een bepaalde sfeer neer te zetten, wat mensen herkennen, wat gevoelens en emoties met zich meebrengt. Laatst exposeerde ik op de Rembrandtmarkt in Amsterdam en daar speelde een aantal Roemeense muzikanten. De bassist kwam naar me toe en vertelde dat mijn werk hem enorm raakte, omdat de foto’s hem heel erg deden denken aan het Roemenië uit zijn jeugd. Vaak zijn het gevoelens van weemoed en heimwee naar vervlogen dagen”.

In de dertig jaar dat Gort nu werkzaam is, is er veel veranderd. Vooral door de komst van de digitale fotografie. “Ik kan veel sneller, makkelijker en goedkoper werken. Vroeger kostte het veel tijd en materiaal om foto’s te bewerken. Objecten verplaatsen, vergroten, verkleinen, contrasten, veranderen, dat deed je allemaal in de donkere kamer. Tegenwoordig kan dit digitaal, dat werkt een stuk prettiger. Ik kan nu ook eindeloos variëren. Daardoor duurt het soms wel twee à drie jaar voordat een beeld helemaal af is. Het mooiste van mijn werk vind ik dat ik mijn gevoelens en emoties in mijn beelden kan verwerken. Daardoor is veel van mijn werk autobiografisch, maar ik probeer toch herkenbaar te creëren voor het publiek, zodat zij voelen wat ik voel”.

Samengestelde foto van diverse locaties van Breda

Over Erik Gort

Erik Gort is fotograaf (St. Joost) en exposeert al ruim 30 jaar samengestelde foto’s. Hij woont in Princenhage en in zijn werk zullen bewoners uit Breda en Princenhage allerlei elementen herkennen uit hun eigen omgeving. Zoals op dit werk waar Bredase panden te zien zijn. Meer werk van Erik Gort

Erik Gort