Marlies Bloemen & Ruth Elings

Cabaret

Georganiseerd door Het Gele Huis in Princenhage

Marlies Bloemen en Ruth Elings houden bloemen vast

vr 15 sep 2023
inloop vanaf 20:00 uur
aanvang 20:30 uur
Haagsemarkt 6 achter
€ 7,50

Op vrijdagavond 15 september 2023 geven zangeres en theatermaker Marlies Bloemen en kleinkunstenaar en theatermaker Ruth Elings een voorstelling in Het Gele Huis.

Jan van Kooij spreekt Marlies Bloemen en Ruth Elings toe
Marlies Bloemen en Ruth Elings houden bloemen vast
Marlies Bloemen, Ruth Elings, Jan van Kooij en Geertrui van den Brink

Marlies Bloemen: Goed genoeg

In haar nieuwe voorstelling Goed genoeg gaat Marlies Bloemen op zoek naar eerlijkheid en naar zichzelf: wat als de hele wereld gefixeerd lijkt op liefde en seksualiteit en jij niet? Ben je dan wel goed genoeg? Vol muziek en humor zoekt Marlies naar een oplossing, en of die wel nodig is. Marlies volgde afgelopen jaar een verdiepend jaar aan de Koningstheateracademie. 

vrouw speelt piano op een podium

Marlies werkt als dirigent in Breda. Zij heeft de opleiding Master Muziektheater van Fontys opleidingen afgerond.

Ruth Elings:  Volg mij

In Volg mij neemt kleinkunstenaar Ruth Elings je aan de hand als je verandering een beetje spannend vindt. Dat vindt ze zelf namelijk ook, Ruth is opgegroeid met het idee dat verandering vooral vermeden moet worden. In het kleine, christelijke dorpje waar Ruth vandaan komt moet ze elke zondag twee keer naar de kerk. Van de ellenlange preek van de dominee snapt Ruth niet veel, dus op een dag besluit ze het heft in eigen handen te nemen: ze stuurt de dominee een brief waarin ze vraagt om een kindernevendienst. Een eenvoudige preek voor de kinderen uit de gemeente, zodat zij God beter leren begrijpen. Maar verandering blijkt niet zo eenvoudig als Ruth had gehoopt. In haar voorstellingen is Ruth ontwapenend op een komische manier en zingt ze de sterren van de hemel.

Kleinkunstenaar en theatermaker Ruth Elings studeerde in 2018 af aan het Utrechts conservatorium.

ruth elings

Praktische informatie

Vrijdagavond 15 september 2023
Inloop voorstelling vanaf 20:00 uur
Aanvang voorstelling 20:30 uur