Sophie Willemijntje en Iris Wiegers

Cabaret

Georganiseerd door Het Gele Huis in Princenhage

collage van foto's van Iris en Sophie

vr 19 jan 2024
inloop vanaf 20:00 uur
aanvang 20:30 uur
duur ca. 150 minuten
Haagsemarkt 6 achter
€ 7,50

Sophie Willemijntje en Iris Wiegers (uit Breda) zijn actief in het theaterlandschap en zouden dit graag meer verkennen. Zo komen ze dus ook uit bij Het Gele Huis in Breda!

The Ascendance of Apollo 106

Een muzikale, intergalactische reis van een autist op zoek naar liefde en intimiteit! 25 jaar geleden landde het ruimteschip van Spacy Stacy op planeet aarde. Ze was eigenlijk op weg naar Venus, maar de planeet aarde had wel wat gemoedelijks en de heersende soort op aarde, de mens, werkte een immense aantrekkingskracht uit op Spacy Stacy. Daar wilde ze bij horen. Maar hoe vind je liefde en intimiteit als je zelf eigenlijk niet helemaal menselijk bent? Voor deze voorstelling onderzocht Sophie Willemijntje hoe mensen met Autisme Spectrum Stoornis zich navigeren door de wereld van liefde, daten en seksualiteit. Wat is lastig? En wat maakt autisten juist tot een ideale partner? Aan de hand van haar eigen verhaal én verhalen van anderen neemt ze je mee op een muzikale, intergalactische reis door het universum van liefde en seks.
Fasten your seatbelts! De Apollo 106 stijgt op!

Sophie Willemijntje in een ruimtevaart-jurkje

Ik Zeg Altijd Maar Zo

Ik Zeg Altijd Maar Zo van Iris Wiegers is een moderne revue. De voorstelling gaat over een jonge vrouw die door het leven struikelt en richting het échte volwassen leven tegen obstakels aanloopt. De maatschappelijke druk op een vrouw van (bijna!) 30 is hoog en Iris probeert haar leven nu onderhand eens op de rit te krijgen. Door middel van zang en dans duikt Iris in deze zoektocht. Biografie kunstenaar / artiest / docent / maker: Wij zijn twee theatermakers afgestudeerd aan de Koningstheateracademie in Den Bosch en wij zijn momenteel op zoek naar zoveel mogelijk speelplekken om speelervaring op te doen en ons makerschap door te ontwikkelen. Zodat wij ons op de langere termijn wat steviger in het werkveld kunnen vestigen.

Aanmelden voor Sophie Willemijntje en Iris Wiegers

Praktische informatie

Vrijdagavond 19 januari 2024
Inloop voorstelling vanaf 20:00 uur
Aanvang voorstelling 20:30 uur

Het Gele Huis is een kleinschalige locatie en dat betekent dat er sprake kan zijn van een maximum aantal gasten bij een activiteit. Zoals bij muziekuitvoeringen en lezingen. Het kan zijn dat je na aanmelding bericht ontvangt dat het maximum voor die activiteit is bereikt en dat je op een wachtlijst staat. Dit heeft te maken met het aantal plaatsen, veiligheidsaspecten, gasten en vrijwilligers. We willen daar zorgvuldig omgaan en rekenen op begrip. Meld je dan ook tijdig aan als je een activiteit wil bijwonen.