Froukje Vos, Michel Risseeuw en Hoss Wilstra

Cultuurpodium

Georganiseerd door Het Gele Huis in Princenhage

Hoss Wilstra

za 23 apr 2022
inloop vanaf 14:30 uur
aanvang 15:00 uur
duur ca. 120 minuten
Haagsemarkt 6 achter
€ 5,00

Veel muzikale poëzie, zowel letterlijk als figuurlijk tijdens deze voorstelling in Het Gele Huis. 

Verlangen door Froukje Vos en Michel Risseeuw

Froukje Vos en Michel Risseeuw brengen een mooi poëtisch en muzikaal programma onder de naam “Verlangen”. Zo’n twee jaar geleden hebben zij besloten om samen te gaan werken, nadat muzikant Michel nogal onder de indruk was van de gedichten van Froukje. Dat leidde tot samenwerking, waarbij eerlijkheid het uitgangspunt was. Wonderlijk genoeg bleken de meeste composities uitstekend te passen, zodat taal en muziek als het ware één werden. Het gedicht “Verlangen”, waar de titel aan ontleend is, beschrijft de eenzaamheid van de vrouw die door Alzheimer het contact met de wereld verliest, maar er komen veel meer facetten in dit programma aan bod.

Froukje vertelt een verhaal, waar de gedichten perfect passen en Michel geeft muzikaal commentaar via zijn gitaarspel en zang. In zijn eigen woorden: “De muziek moet ten dienste staan van de gedichten, ondersteunend zijn.”

Froukje Vos tijdens opvoering programma Verlangen
Froukje Vos
Michel Risseeuw tijdens opvoering programma Verlangen
Michel Risseeuw

Dichter Hoss Wilstra

Dichter is deze keer Hoss Wilstra, die al op jeugdige leeftijd met “dichten” begonnen is, waarover hij zelf zegt: “zijn moeder is de enige die het begrijpt.” Hoss heeft al heel vroeg de behoefte om de geheimtaal van het dichten te ontcijferen en zelf te beheersen. Op deze manier is hij dichter geworden en vanaf 2017 treedt hij op en publiceerde hij maar liefst 5 bundels poëzie. Zijn gedichten zitten vol dromerigheid, realiteit en vol leven.

Hoss Wilstra
Hoss Wilstra

In de pauze zal Deborah Jacobs wat rustige klanken laten horen en Kees van Meel leest weer een kort verhaal voor.