Kathinka Kreeberg, Friso Woudstra en Sonny Rering

Cultuurpodium

Georganiseerd door Het Gele Huis in Princenhage

Kees van Meel en Kathinka Kreeberg

za 10 dec 2022
inloop vanaf 14:30 uur
aanvang 15:00 uur
duur ca. 120 minuten
Haagsemarkt 6 achter
€ 5,00

Drie optredens met muziek en poëzie. Kathinka Kreeberg treedt op met Kees van Meel in een duo-gedicht. Friso Woudstra brengt een mix van muzikale teksten en gedichten. En Sonny Rering trakteert op feestelijk aandoende muziek.

Drie optredens: Kathinka Kreeberg, Friso Woudstra en Sonny Rering

Kathinka Kreeberg

Kathinka Kreeberg maakt haar gedichten meestal op haar mobiel, zodat ze ter plaatse haar gedachten om kan zetten in soepele dichtregels. Ze kan zodoende haar teksten formuleren zonder per se een afgezonderde plaats te moeten hebben. In schijnbaar achteloze dichtregels weet zij mensen diep te raken. Zij treedt op verschillende podia op en is actief in het promoten van poëzie. Op zaterdag 10 december 2022 treedt ze op met Kees van Meel in een duo-gedicht (foto in header).

Friso Woudstra

Friso Woudstra
Friso Woudstra

Friso Woudstra is zowel muzikant als dichter. Soms lijkt hij niet te kunnen kiezen uit deze twee vormen van kunst. Daarom een mix van muzikale teksten en gedichten. Hij beleeft de gekste dingen in zijn hoofd. Soms dicht hij de frustratie van zich af, soms probeert hij iets specifieks te duiden. Hij wil vooral prikkelen met gedichten met een ‘hoog concentraat’: een beetje irritant zijn – en dan ineens toeslaan met rauwe persoonlijke klanken of met liefde.

Sonny Rering

Sonny Rering, een muzikant die zijn sporen al wel verdiend heeft, komt ons trakteren op zijn feestelijk aandoende muziek. Hij speelt gitaar en zingt solo, maar ook in bandjes, waarbij zijn favoriete muziek vooral Americana is met melodieuze klanken. Sonny heeft altijd een positieve kijk op het leven en brengt die houding over naar het publiek.

muzikant Sonny Rering met een gitaar treedt op
Sonny Rering

Praktische informatie

Zaterdag 10 december 2022
Inloop vanaf 14:30 uur
Aanvang 15:00 uur
Duur programma tot circa 17:00 uur
Entree € 5,00
Vrienden van Het Gele Huis hebben vrij entree op vertoon van Vriendenpas.