Louis van Londen, Gerard Scharn en Maaike van Steenis

Cultuurpodium

Georganiseerd door Het Gele Huis in Princenhage

Maaike Steenis en Jan Flubacher

za 24 sep 2022
inloop vanaf 14:30 uur
aanvang 15:00 uur
Haagsemarkt 6 achter
€ 5,00

We gaan weer van start met het Cultuurpodium in Het Gele Huis. Er staat weer een mooi programma klaar met muziek en poëzie. Twee dichters, Louis van London en Gerard Scharn, beide met wat ‘lichte’ verzen en Maaike van Steenis, die samen met musicus Jan Flubacher op poëtische wijze een programma brengt met persoonlijke vertellingen en bespiegelingen.

Dichter Louis van Londen

Louis van Londen schrijft vooral anekdotische gedichten waarin liefde, dood, angst een rol spelen. Meestal verpakt hij dit alles in een jasje vol humor. Hij is organisator van een literair café in Breda, De Groene Fee, waarin hij een keur aan dichters laat optreden.

Dichter Gerard Scharn

Gerard Scharn neemt de luisteraar vaak mee naar kleine gebeurtenissen die hij dan sterk uitvergroot. Dat zorgt voor komische effecten en gegrinnik van het publiek, waarbij zijn droge humor alles acceptabel maakt. De laatste tijd waagt hij zich ook aan serieuze gedichten.

A woman’s voice met Maaike van Steenis en Jan Flubacher

Maaike van Steenis heeft een selectie gemaakt van teksten van bekende en minder bekende vrouwelijke dichters en woordkunstenaars. De gekozen teksten belichten vrouwen en vrouw-zijn op verschillende manieren. De teksten zijn voorzien van muziek door musicus Jan Flubacher, en worden aangevuld met persoonlijke vertellingen en bespiegelingen.

In maart begonnen Maaike en Jan hun tournee in Breda op het Cultuurpodium in Het Gele Huis. Hoe toepasselijk is het om de tournee, na voorstellingen in onder meer Amsterdam, Nijmegen, Den Haag en Arnhem, weer in Breda af te sluiten.

Praktische informatie

Zaterdagmiddag 24 september 2022
Inloop vanaf 14:30 uur
Aanvang om 15:00 uur
Entree € 5,00. Vrienden op vertoon van Vriendenpas gratis