Marijke Hooghwinkel en Maaike van Steenis

Cultuurpodium

Georganiseerd door Het Gele Huis in Princenhage

za 26 mrt 2022
inloop vanaf 14:30 uur
aanvang 15:00 uur
duur ca. 120 minuten
Haagsemarkt 6 achter
€ 7,50

Bijzondere optredens in Het Gele Huis Princenhage

Op 26 maart 2022 is er weer een Cultuurpodium in Het Gele Huis Princenhage. Tijdens dit Cultuurpodium verzorgen Marijke Hooghwinkel, dichter, en Maaike van Steenis, dichter en performer uit Rotterdam, zeer uiteenlopende optredens.

Maaike van Steenis

Vanuit de liefde voor poëzie, spoken word en women empowerment heeft dichter en performer Maaike van Steenis een selectie gemaakt van teksten van vrouwelijke dichters en woordkunstenaars. De gekozen teksten belichten vrouwen en vrouw-zijn op verschillende manieren. Soms rauw en confronterend, soms met een knipoog, maar altijd vanuit een gevoel van kracht en positiviteit. De teksten zijn voorzien van muziek door musicus Jan Flubacher, en worden aangevuld met persoonlijke vertellingen en bespiegelingen. Ondersteund door contrabas en gitaar wordt het een muzikaal poëtische voorstelling.

Maaike van Steenis

Marijke Hooghwinkel

Dichter Marijke Hooghwinkel, die tegelijkertijd beeldend kunstenaar  en organisator is,  verzamelt als het ware woorden die tijdens een optreden vorm krijgen. Zij schrijft gedichten die “oneindig” zijn. In samenspel, met onderlinge klanken, ketsend, botsend en ordenend. Gedichten waarin zij zichzelf ontleedt of toch niet? Haar laatste gedichten zijn ontstaan tijdens haar verblijf in Noord Spanje.

Marijke Hooghwinkel
Marijke Hooghwinkel

Deborah Jacobs

In de pauze speelt en zingt Deborah Jacobs weer diverse nummers uit haar uitgebreide repertoire.