De illustere Mevrouw Van Gogh

Het Gele Uur

Georganiseerd door Het Gele Huis in Princenhage

kleurrijk geschilderd portret van Jo van Gogh

za 20 jan 2024
inloop vanaf 14:30 uur
aanvang 15:00 uur
duur ca. 120 minuten
Haagsemarkt 6 achter
€ 9,00

Hoe het leven van Vincent van Gogh is verlopen, zullen de meeste in kunst geïnteresseerden wel weten. Ben je echter ook zo bekend met het leven van Mevrouw Jo van Gogh-Bonger? En haar essentiële bijdrage aan Vincents wereldwijde bekendheid? De strijdbare Jo van Gogh – Bonger stond aan de basis van het uiteindelijke mega succes dat we nu kennen.

Jo van Gogh – Bonger

Wie was deze geniale vrouw? Welke mogelijkheden heeft zij benut vanwege haar rotsvaste geloof in de kwaliteit van Vincents werk? Haar levensverhaal en onmisbare bijdrage wordt in deze boeiende lezing toegelicht door Drs Hanneke van Heusen. De voordracht wordt verrijkt met afbeeldingen via PowerPoint presentatie.

Na haar loopbaan als docente en letterkundige zijn de schilderkunst en kunstgeschiedenis haar nieuwe passie. In haar fijne atelier in het stationsgebouw van Gilze en Rijen werkt Hanneke van Heusen aan een serie over vrouwelijke meesterschilders. Zij geeft regelmatig lezingen over dit onderwerp. Haar focus als kunstenaar ligt momenteel op het realiseren van abstracte werken die direct in verbinding staan met haar eigen ervaringen als vrouw en kunstenaar. Vanuit haar expertise wil ze je graag meenemen in een boeiend verhaal over de kracht van Jo van Gogh en haar geloof in de kwaliteit van Vincents werk. Meer over Hanneke van Heusen

hanneke van heusen

Aanmelden voor lezing De illustere Mevrouw Van Gogh

Praktische informatie

Zaterdagmiddag 20 januari 2024
Inloop vanaf 14:30 uur
Aanvang 15:00 uur
Eindtijd: 17:00 uur
Entree € 9,00

Het Gele Huis is een kleinschalige locatie en dat betekent dat er sprake kan zijn van een maximum aantal gasten bij een activiteit. Zoals bij muziekuitvoeringen en lezingen. Het kan zijn dat je na aanmelding bericht ontvangt dat het maximum voor die activiteit is bereikt en dat je op een wachtlijst staat. Dit heeft te maken met het aantal plaatsen, veiligheidsaspecten, gasten en vrijwilligers. We willen daar zorgvuldig omgaan en rekenen op begrip. Meld je dan ook tijdig aan als je een activiteit wil bijwonen.