Engelen en duivels in de kunst – Het Gele Huis in Princenhage

Engelen en duivels in de kunst

Het Gele Uur

Georganiseerd door Het Gele Huis in Princenhage

Engel kondigt de zwangerschap aan bij Maria

za 9 dec 2023
inloop vanaf 14:30 uur
aanvang 17:00 uur
duur ca. 120 minuten
Haagsemarkt 6 achter
€ 9,00

Een reis door de kunstgeschiedenis

Kunsthistorica Mirjam Gouweloos neemt je mee op een boeiende kunsthistorische reis, van de Oude Grieken tot en met de hedendaagse kunst.

Meld je direct aan!

Van gevleugelde, elegante boodschappers tot strenge wetshandhavers, van begerige bokken tot sadistisch sarrende demonen, ‘goede’ en ‘kwade’ wezens bevolken de kunst op vele manieren. Onderdeel van schitterende middeleeuwse mozaïeken, in minutieus uitgevoerde etsen. Echt een thema voor de kersttijd! Wat is de diepere betekenis van hun verschijning? Wat zegt dit over het beeld van Goed en Kwaad? Wat kunnen wij daar in deze tijd van leren? Een boeiende kunsthistorische reis, van de Oude Grieken tot en met de hedendaagse kunst.

Mirjam Gouweloos

Mirjam Gouweloos (1962) is kunsthistorica en heeft de bovenbouw van de Vrije School doorlopen in Rotterdam en Den Haag en woonde een jaar in Florence. Zij studeerde Kunst- en Cultuurgeschiedenis in Utrecht, waar zij zich specialiseerde in de Renaissance en Barok. Zij heeft veel onderzoek gedaan in Italië, waar ze ook rondleidingen verzorgt, met name in Florence, Rome en Umbrië. Ook heeft zij een aantal jaren gewerkt bij Museum Boijmans Van Beuningen. Ze geeft op diverse locaties les en bedenkt thema’s die samenhangen met de actualiteit, waarbij ze de verbinding tussen kunst en spiritualiteit als bijzondere uitdaging ziet!

Mirjam Gouweloos loopt in een straat in Rome

Aanmelden voor lezing Engelen en duivels in de kunst

Praktische informatie

Zaterdagmiddag 9 december 2023
Inloop vanaf 14:30 uur
Aanvang 15:00 uur
Eindtijd: 17:00 uur
Entree € 9,00

Aanmelden: via aanmeldingHGU@hetgelehuisinprincenhage.com

Betaalde aanmeldingen krijgen voorrang. Meld je aan en betaal via onderstaand formulier. Je kunt tot 4 deelnemers aanmelden en betalen. Wil je meer deelnemers aanmelden? Neem dan contact op via e-mail.

Bedrag € –

Lees de Algemene Voorwaarden m.b.t. verkoop van tickets en deelname activiteiten.

Het Gele Huis is een kleinschalige locatie en dat betekent dat er sprake kan zijn van een maximum aantal gasten bij een activiteit. Zoals bij muziekuitvoeringen en lezingen. Het kan zijn dat je na aanmelding bericht ontvangt dat het maximum voor die activiteit is bereikt en dat je op een wachtlijst staat. Dit heeft te maken met het aantal plaatsen, veiligheidsaspecten, gasten en vrijwilligers. We willen daar zorgvuldig omgaan en rekenen op begrip. Meld je dan ook tijdig aan als je een activiteit wil bijwonen.