Feitelijk maar niet objectief

Het Gele Uur

Georganiseerd door Het Gele Huis in Princenhage

fotojournalist Piet den Blanken in een bos met een fotocamera in zijn hand

za 20 mei 2023
inloop vanaf 14:30 uur
aanvang 15:00 uur
Haagsemarkt 6 achter
€ 7,50

Een documentaire van Wilbert Smit over fotojournalist Piet den Blanken. Objectiviteit bestaat niet volgens Piet den Blanken.

In deze documentaire zien we hoe hij vanaf de jaren ’70 zich ontwikkeld heeft tot een bereisd fotojournalist. Een gezicht geven aan gewone mensen, een vorm die hij het liefst gebruikt, die geen slachtoffer willen zijn maar zich gezamenlijk of individueel actief verzet tegen onderdrukking van vrijheid en onafhankelijkheid .

Een portret van een bewogen mens die de wereld rondreist en zo’n 40 jaar wereldgeschiedenis omvat. Eric van de Belt(editor) is aanwezig en geeft toelichting over zijn aandeel hierin.

Piet den Blanken

Bredanaar Piet den Blanken (1951-2022) maakte over de hele wereld foto’s die landelijk en internationaal de aandacht trokken. Vanaf eind jaren ’70 werkt hij als zelfstandig documentaire fotograaf en journalist. Kernthema’s zijn sociaal economische onderwerpen zoals migratie en ontwikkelingen in Latijns Amerika. Tijdens zijn laatste foto expeditie is hij in het harnas overleden. Een veelzijdige nalatenschap laat hij voor ons achter.

In de maand mei 2023 is er een expositie van het werk van Piet den Blanken in Het Gele Huis.

Praktische informatie

Zaterdagmiddag 20 mei 2023
Inloop vanaf 14:30 uur
Aanvang 15:00 uur
Eindtijd: 17:00 uur
Entree € 7,50

Het Gele Huis is een kleinschalige locatie en dat betekent dat er sprake kan zijn van een maximum aantal gasten bij een activiteit. Zoals bij muziekuitvoeringen en lezingen. Het kan zijn dat je na aanmelding bericht ontvangt dat het maximum voor die activiteit is bereikt en dat je op een wachtlijst staat. Dit heeft te maken met het aantal plaatsen, veiligheidsaspecten, gasten en vrijwilligers. We willen daar zorgvuldig omgaan en rekenen op begrip. Meld je dan ook tijdig aan als je een activiteit wil bijwonen.