Humor vanuit de filosofie

Het Gele Uur

Georganiseerd door Het Gele Huis in Princenhage

Het leven als tragikomedie

za 18 nov 2023
inloop vanaf 14:30 uur
aanvang 15:00 uur
duur ca. 120 minuten
Haagsemarkt 6 achter
€ 9,00

Mariska Horster neemt je in deze lezing mee in hoe humor een rol speelt in ‘het leven als tragikomedie’ en hoe humor ingezet kan worden om het leven in alle toonaarden het hoofd te bieden.

Desiderius Erasmus, Henri Bergson en Tim Fransen

De interactieve lezing Filosofie en humor zal gaan over humor als verschijnsel en zal belicht worden vanuit de leer van drie filosofen die over humor hebben nagedacht en geschreven: Desiderius Erasmus, Henri Bergson en Tim Fransen. Zij leefden alle drie in een andere tijd. Mariska Horster neemt je mee in hoe humor een rol speelt in ‘het leven als tragikomedie’ en hoe humor ingezet kan worden om het leven in alle toonaarden het hoofd te kunnen bieden. Het is niet alleen luisteren. Je wordt ook geactiveerd met vragen en kleine opdrachten.

Je bent van harte welkom bij deze lezing die wellicht een filosofisch licht werpt op een alledaags thema.

Mariska Horster

Mariska Horster

Mariska Horster (66 jaar) woont in Den Bosch en is gezegend met twee volwassen zoons en een fijne partner. Ruim 20 jaar was zij docent omgangskunde, gezondheidskunde en maatschappijleer in het regulier onderwijs. Sinds 2013 verdiept zij zich in filosofie en volgde een studie aan de Academie voor Geesteswetenschappen in Utrecht. Ze geeft cursussen en workshops over allerlei onderwerpen – zoals tijd, troost, zin, ethiek, natuur – belicht vanuit de filosofie. Het schept haar plezier en voldoening om op deze wijze betekenis te geven aan haar bestaan en haarzelf te blijven ontwikkelen.

Aanmelden voor lezing over Humor vanuit de filosofie

Praktische informatie

Zaterdagmiddag 18 november 2023
Inloop vanaf 14:30 uur
Aanvang 15:00 uur
Eindtijd: 17:00 uur
Entree € 9,00