Humor vanuit de filosofie – Het Gele Huis in Princenhage

Humor vanuit de filosofie

Het Gele Uur

Georganiseerd door Het Gele Huis in Princenhage

Het leven als tragikomedie

zo 19 nov 2023
inloop vanaf 14:30 uur
aanvang 15:00 uur
duur ca. 120 minuten
Haagsemarkt 6 achter
€ 9,00

Mariska Horster neemt je in deze lezing mee in hoe humor een rol speelt in ‘het leven als tragikomedie’ en hoe humor ingezet kan worden om het leven in alle toonaarden het hoofd te bieden.

Meld je direct aan!

Desiderius Erasmus, Henri Bergson en Tim Fransen

De lezing over Humor vanuit de filosofie zal gaan over humor als verschijnsel en zal belicht worden vanuit de leer van drie filosofen die over humor hebben nagedacht en geschreven: Desiderius Erasmus, Henri Bergson en Tim Fransen. Zij leefden alle drie in een andere tijd.
Bij deze lezing is het niet alleen luisteren. Je wordt ook geactiveerd met vragen en kleine opdrachten.

Je bent van harte welkom bij deze lezing die wellicht een filosofisch licht werpt op een alledaags thema.

Mariska Horster

Mariska Horster

Mariska Horster (66 jaar) woont in Den Bosch en is gezegend met twee volwassen zoons en een fijne partner. Ruim 20 jaar was zij docent omgangskunde, gezondheidskunde en maatschappijleer in het regulier onderwijs. Sinds 2013 verdiept zij zich in filosofie en volgde een studie aan de Academie voor Geesteswetenschappen in Utrecht. Ze geeft cursussen en workshops over allerlei onderwerpen – zoals tijd, troost, zin, ethiek, natuur – belicht vanuit de filosofie. Het schept haar plezier en voldoening om op deze wijze betekenis te geven aan haar bestaan en haarzelf te blijven ontwikkelen.

Aanmelden voor lezing over humor

Praktische informatie

Zondagmiddag 19 november 2023
Inloop vanaf 14:30 uur
Aanvang 15:00 uur
Eindtijd: 17:00 uur
Entree € 9,00

Aanmelden: via aanmeldingHGU@hetgelehuisinprincenhage.com

Betaalde aanmeldingen krijgen voorrang. Meld je aan en betaal via onderstaand formulier. Je kunt tot 4 deelnemers aanmelden en betalen. Wil je meer deelnemers aanmelden? Neem dan contact op via e-mail.

Bedrag € –

Lees de Algemene Voorwaarden m.b.t. verkoop van tickets en deelname activiteiten.

Het Gele Huis is een kleinschalige locatie en dat betekent dat er sprake kan zijn van een maximum aantal gasten bij een activiteit. Zoals bij muziekuitvoeringen en lezingen. Het kan zijn dat je na aanmelding bericht ontvangt dat het maximum voor die activiteit is bereikt en dat je op een wachtlijst staat. Dit heeft te maken met het aantal plaatsen, veiligheidsaspecten, gasten en vrijwilligers. We willen daar zorgvuldig omgaan en rekenen op begrip. Meld je dan ook tijdig aan als je een activiteit wil bijwonen.