Jong cabaret: Tobias van Kaam en Jort van der Maarel

Cabaret

Georganiseerd door Het Gele Huis in Princenhage

collage van voorstellingsposters van Tobias van Kaam en Jort van der Maarel

vr 16 jun 2023
inloop vanaf 20:00 uur
aanvang 20:30 uur
Haagsemarkt 6 achter
€ 7,50

De jonge cabaretiers en tekstschrijvers Tobias van Kaam en Jort van der Maarel treden op vrijdagavond 16 juni 2023 samen op in Het Gele Huis.

Vooraf een hapje eten bij Los Olivos

Het is mogelijk vooraf bij Los Olivos een hapje te eten. Hiervoor betaal je 42,50 voor de hapjes en de entree voor de voorstelling in Het Gele Huis. In het betaalformulier kun je kiezen voor deze optie.

Tobias van Kaam

Xenion-flux de onvermijdelijkheid der dingen

De wereld is niet zo fantastisch als Tobias voor ogen had. Sterker nog, als je even goed om je heen kijkt, is de wereld vaak ronduit kut. Gevuld met tegenslagen, ziektes, dood en verderf. Dit klinkt in eerste instantie als een vrij deprimerende manifestatie, maar Tobias maakt van deze tragiek een speeltuin.

Tobias van Kaam

Op kinderlijke wijze kijkt Tobias naar de wereld, waarin hij de grote thema’s van het leven bevraagt: waarom is er eigenlijk iets? Of: waarom houd ik als 23-jarige man nog steeds zo van dino’s?

Leun achterover en ga met Tobias op doldwaze tocht, dubbel en dwars door zijn fantasie. Gewapend met scherpe humor, een enorme verbeeldingskracht en net iets te veel feitjes over dino’s, in een poging tragiek om te zetten in vreugde.

Tobias van Kaam is cabaretier, theatermaker, tekstschrijver. In augustus 2022 is hij afgestudeerd aan de Koningstheateracademie in Den Bosch met zijn debuutvoorstelling: Xenion-flux de onvermijdelijkheid der dingen.

Jort van der Maarel

We kijken wel even hoe het loopt

Waarom moet een mid-twintiger zich schamen voor huisje-boompje-beestje en een zilveren ANWB lidmaatschap? Kunnen er nog dingen zijn zoals ze zijn, gewoon omdat ze zo zijn? De wereld ziet er heel anders uit dan aan Jort was beloofd. Gecompliceerder. Is er nog ruimte voor de eenvoud?

Jort van der Maarel

Jort van der Maarel nodigt zijn publiek uit om met hem aan de zijlijn te gaan staan; zijn natuurlijke habitat. De plek van de buitenstaander, maar ook die van de trainer. Daar waar vandaan je de boel weer even in perspectief kan plaatsen. Gewapend met een scherpe dosis humor, een oude ziel en flinke bos krullen neemt hij je mee in zijn zoektocht naar de steunpilaar van zijn levensgeluk: overzicht. 

Jort van der Maarel is cabaretier, comedian en tekstschrijver. In juli 2022 is hij afgestudeerd aan de Koningstheateracademie in Den Bosch met zijn debuutvoorstelling: We kijken wel even hoe het loopt.

Aanmelden

Praktische informatie & programma

Vrijdagavond 16 juni 2023
Inloop voorstelling vanaf 20:00 uur in Het Gele Huis
Aanvang voorstelling 20:30 uur

Vooraf een hapje eten bij Los Olivos

Om 18:00 uur bij Los Olivos op Haagweg 431, Breda.

Dubbelvoorstelling met Tobias van Kaam en Jort van der Maarel

Het Gele Huis is een kleinschalige locatie en dat betekent dat er sprake kan zijn van een maximum aantal gasten bij een activiteit. Zoals bij muziekuitvoeringen en lezingen. Het kan zijn dat je na aanmelding bericht ontvangt dat het maximum voor die activiteit is bereikt en dat je op een wachtlijst staat. Dit heeft te maken met het aantal plaatsen, veiligheidsaspecten, gasten en vrijwilligers. We willen daar zorgvuldig omgaan en rekenen op begrip. Meld je dan ook tijdig aan als je een activiteit wil bijwonen.

Sponsoring door Los Olivos

Spaans restaurant Los Olivos bereidt authentieke gerechten en tapas vers en met liefde. En serveert deze vervolgens met de beste wijnen in het gezellige restaurant met prachtige binnentuin op Haagweg 431, Princenhage. Meer over restaurant Los Olivos

Logo van Los Olivos op spaanse tegels.