Blues met Kees & Piet

Muziek

Georganiseerd door Het Gele Huis in Princenhage

Kees en Piet met blues gitaren

za 14 jan 2023
aanvang 14:00 uur
Haagsemarkt 6 achter

Een middag Blues met Kees & Piet, een zeer bekend duo dat al vele jaren optreedt in de regio Breda. Vanaf hun jeugd actief in de muziekwereld. Tijdens de expositie Troost en Hoop brengen zij Blues-nummers.

Kees & Piet spelen als duo al jaren bij gelegenheden die veelal te maken hebben met beeldende kunst zoals Open Ateliers, exposities in de Vlaamsche Schuur. Het thema in hun muziek is vooral blues georiënteerd. Op zaterdagmiddag 14 januari 2023 spelen zij in Het Gele Huis.

Kees & Piet kennen elkaar al vanaf hun vroege jeugd. Hun eerste bandje was Devils Art, genoemd naar het Oosterhoutse jeugdhonk in de Grote Braak. Dit bandje is een aantal jaren geleden heropgericht in de originele bezetting en bestaat nog steeds.

Even loopt de muzikale loopbaan dan uiteen: Piet gaat spelen bij Ram (tegenwoordig grotendeels The Grapes) en stopt daarna met de muziek om te studeren. Kees gaat trompet spelen bij de Mee-eters en treedt op met Stasio Komar. Eind jaren ’80 hebben Kees & Piet elkaar weer op gezocht en werd The Watch Out Band opgericht. Eind jaren ’90 vond er wisseling in de band plaats; er kwam een nieuwe drummer en zanger en daarmee veranderde de naam van de band in The Southbound Bluesband. Met succes gespeeld in cafés, festivals (waaronder 3x Parkfeest in Oosterhout) en motorclubs. In 2009 werd besloten de band te ontbinden. Kees gaat spelen bij What’s in a Name? en Piet in Herrie’s Gang.

Praktische informatie

Zaterdagmiddag 14 januari 2023
Optredens van Kees & Piet vinden plaats tussen 14:00 – 17:00 uur
Entree is gratis – een donatie is welkom!