Peter Dictus en Zundertse Komedie

Toneel

Georganiseerd door Het Gele Huis in Princenhage

Peter Dictus

zo 1 okt 2023
inloop vanaf 13:30 uur
aanvang 14:00 uur
Haagsemarkt 6 achter
€ 5,00

Op zondagmiddag 1 oktober 2023 vertelt Peter Dictus over het Zunderts dialect. Na de pauze speelt de Zundertse Komedie de eenakter, Kinderen van Aert.

Peter Dictus

Peter Dictus is de centrale spil op deze middag. Hij vertelt over het Zunderts dialect. Dit wordt afgewisseld met enkele door Peter geschreven en gezongen liedjes in het Zunderts dialect. 

Foto Peter Dictus is gemaakt door Riet Pijnappels.

Zundertse Komedie

Komedie, klucht, maar ook volkstoneel en drama. Soms bestaand repertoire, soms zelf ontwikkeld materiaal, gekoppeld aan bijv. Vincent van Gogh of de geschiedenis van een van de Zundertse landgoederen.

De eenakter, Kinderen van Aert, wordt speciaal in de taal gespeeld, die Vincent nooit sprak, maar wel vaak om zich heen hoorde spreken, het Zunderts dialect, het hoofdthema van de dialectmiddag.

Meer informatie over de Zundertse Komedie

Aanmelden

Praktische informatie

Zondagmiddag 1 oktober 2023
Inloop voorstelling vanaf 13:30 uur
Aanvang voorstelling 14:00 uur

Voorstelling uitverkocht!

Aanmelden voor wachtlijst: via penningmeester@hetgelehuisinprincenhage.com

Het Gele Huis is een kleinschalige locatie en dat betekent dat er sprake kan zijn van een maximum aantal gasten bij een activiteit. Zoals bij muziekuitvoeringen en lezingen. Het kan zijn dat je na aanmelding bericht ontvangt dat het maximum voor die activiteit is bereikt en dat je op een wachtlijst staat. Dit heeft te maken met het aantal plaatsen, veiligheidsaspecten, gasten en vrijwilligers. We willen daar zorgvuldig omgaan en rekenen op begrip. Meld je dan ook tijdig aan als je een activiteit wil bijwonen.