Cultuurpodium december 2020

Louis van Londen

Louis van Londen treedt vaak op in Breda, maar ook in de rest van het land met zijn vrij “alledaagse” poëzie, dat wil zeggen dat zijn gedichten meestal direct te begrijpen zijn en een rechtstreekse impact hebben op de luisteraar en de lezer. Hij heeft pas geleden een bundel laten verschijnen met de fraaie titel Ik vind je uit op papier. Verder is hij bekend van het dichterspodium “De Groene Fee” te Breda waar hij maandelijks een avond lang dichters en muzikanten laat optreden. Soms gaat “De Groene Fee” ook “vreemd”, dat wil zeggen op een mooie buitenlocatie ergens in Breda.

Bob Kalkman

Bob Kalkman begon zo’n vier jaar geleden gedichten te schrijven tijdens nachtelijke doorwaakte uren. Zijn poëzie gaat over omgaan met pijn, opnieuw een leven oppakken en zijn “ontaarde” jeugd, zoals hij het zelf noemt. Opvallend is dat zijn gedichten toch veel verder gaan dan een eenzijdig zelfbeeld met allerlei navelstaarderij. Dit geeft het publiek een gevoel “erbij” te zijn, zonder een nare nasmaak te krijgen. Bob treedt vaak op en weet zijn teksten goed naar voren te brengen.

Deborah Jacobs

Deborah Jacobs is vooral bekend als muzikant en zangeres in rockbands en bands die blues spelen. Bovendien is ze veelzijdig in haar solorepertoire, waarin ze Nederlandstalige nummers, Franse chansons, Engelse ballads afwisselt. Ook in andere talen zingt ze, zoals in het Italiaans, Spaans en liederen uit het tegenwoordige Indonesië. Met haar stem weet ze allerlei nuances te bereiken, zowel heftig als zachtmoedig. Ook eigen werk heeft ze in haar repertoire.