Opera Barok

Met een inleiding door Ben Verschuren

Zondagmiddag 12 december, La Morte d’Orfeo van Stefano Landi.

Veel barokopera’s zijn de laatste decennnia onder het stof vandaan gehaald. Opera’s die in hun tijd overal in Europa bekend waren. Wist je bijvoorbeeld dat Handel en Vivaldi ieder meer dan 40 opera’s hebben geschreven? Met schitterende melodieën, rijke versieringen en prachtige aria’s?

Opera Barok wil de barokopera promoten en onder de aandacht van een groot publiek brengen. Door dvd-vertoningen, lezingen met film, live performances en een informatieve website (www.operabarok.nl) hopen we de barok opera toegankelijk te maken.

Iedere tweede zondag van de maand presenteert Ben Verschuren namens Opera Barok een programma rond een bepaalde barokopera in Het Gele Huis in Princenhage.

Op 12 december wordt afgetrapt met La Morte d’Orfeo, een opera van Stefano Landi.
Nadat Orpheus er niet in is geslaagd zijn vrouw Eurydice uit de onderwereld te redden, doet hij afstand van wijn en liefde voor vrouwen. Dit beledigt de god Bacchus die zijn vrouwelijke volgelingen, de Maanden, aanspoort om Orpheus te doden. De woedende Maanden verscheuren hem. De goden willen dat de dode Orpheus zich bij hen voegt op Olympus, maar Orpheus wil herenigd worden met Eurydice in de Hades.

Wanneer: zondag 12 december, in twee sessies. Eerste van 10.30- 13.00 en ’s middags van 14.00 – 16.30 uur.

Waar: in Het Gele Huis in Breda (Princenhage).

Entree: € 15,00, inclusief hapjes en drankjes.
Aanmelden: stuur een mail naar info@operabarok.nl