Rashid Dijks, Tobias van Kaam & Floris Molenaar

Cabaret

Georganiseerd door Het Gele Huis in Princenhage

logo Koningstheater-academie: rood vierkante hond met open bek

vr 18 okt 2024
inloop vanaf 20:00 uur
aanvang 20:30 uur
duur ca. 120 minuten
Haagsemarkt 6 achter
€ 7,50

Alumnitour • Optredens van afgestudeerden van het Koningstheateracademie in Het Gele Huis

Het Koningstheateracademie Den Bosch – de cabaretieropleiding van Nederland – regelt in najaar 2024 voor afgestudeerden (alumni’s) optredens om meer ervaring op te doen. In oktober treden Rashid Dijks, Tobias van Kaam & Floris Molenaar op in Het Gele Huis.

Meld je direct aan!

Voor Het Gele Huis worden drie avonden georganiseerd. Elke avond zullen er 3 verschillende cabaretiers optreden.


Floris Molenaar

Hoe lukt het je geen onbeduidend leven te leiden als je het leven totaal niet kan duiden? Wat als je niet buiten de groep wil vallen maar toch het liefst alleen bent? Wat als jouw beeld van jezelf niet strookt met hoe de buitenwereld je ziet? Dit zijn onhandige gedachten wanneer je je boodschappen aan het afrekenen bent en de kassière je in afwachting aankijkt tot je begint met pinnen. Gelukkig is hier op het podium genoeg plek voor.

cabaretier Floris Molenaar praat op een podium

Tobias van Kaam

cabaretier Tobias van Kaam staat op een toog

Tobias van Kaam is een speelse, beeldende verhalenverteller. In zijn materiaal wisselt hij de klassieke conferencevorm van cabaret af met absurdistisch spel. Het ene moment is hij aan het vertellen, het andere moment is hij opeens een bever. Tobias houdt zich bezig met de zoektocht naar hoe de wereld nou eigenlijk in elkaar steekt. Hij heeft het over moeilijk tastbare onderwerpen zoals ziektes, de dood en andere tegenslagen van het leven. Hierin schrijft hij vanuit zijn eigen ervaringen en laat hij zich inspireren door zijn kinderlijke fantasie. Hij vertaalt de ontastbare thema’s van het leven naar fantasievolle speelse verhalen. Door middel van dynamisch spel, rauwe eerlijkheid en scherpe humor neemt Tobias van Kaam je mee op reis. In een poging de tragiek van het leven om te zetten in vreugde.

Rashid Dijks

Bij Rashid Dijks (1995) was het als kind al duidelijk dat hij een speler was, en zo ontwikkelde Rashid zich door de jaren heen tot een waar cabarettalent. Rashid is een energieke en ritmische verteller die het publiek telkens weer weet te ontwapenen. Kakkers uit het gooi of gangsters uit de hood. Rashid levelt met iedereen. Op het podium vertelt Rashid persoonlijke anekdotes over cultuur, familie en jeugd met daaroverheen een sausje hiphop en R&B.

cabaretier Rashid Dijks

Aanmelden voor Alumnitour Koningstheateracademie • 18 okt 2024

Praktische informatie

Vrijdagavond 18 oktober 2024
Inloop voorstelling vanaf 20:00 uur
Aanvang voorstelling 20:30 uur
Einde voorstelling 22:30 uur
Entree € 7,50
Entree voor Vrienden van Het Gele Huis € 5,00

Aanmelden via kleinkunst@hetgelehuisinprincenhage.com

Betaalde aanmeldingen krijgen voorrang. Meld je aan en betaal via onderstaand formulier. Je kunt tot 4 deelnemers aanmelden en betalen. Wil je meer deelnemers aanmelden? Neem dan contact op via e-mail.

Bedrag € –

Lees de Algemene Voorwaarden m.b.t. verkoop van tickets en deelname activiteiten.

Het Gele Huis is een kleinschalige locatie en dat betekent dat er sprake kan zijn van een maximum aantal gasten bij een activiteit. Zoals bij muziekuitvoeringen en lezingen. Het kan zijn dat je na aanmelding bericht ontvangt dat het maximum voor die activiteit is bereikt en dat je op een wachtlijst staat. Dit heeft te maken met het aantal plaatsen, veiligheidsaspecten, gasten en vrijwilligers. We willen daar zorgvuldig omgaan en rekenen op begrip. Meld je dan ook tijdig aan als je een activiteit wil bijwonen.