Sporen, verhalen over de bezetting van Breda

Het Gele Uur

struikelstenen met de naam Marcus Samuel Cohen en Regina Cohen-Goudsmit

za 23 nov 2024
inloop vanaf 14:30 uur
aanvang 15:00 uur
duur ca. 120 minuten
Haagsemarkt 6 achter
€ 9,00

In het kader van 80 jaar bevrijding staat Manon Wilbrink stil bij een aantal sporen die de oorlog in Breda heeft achter gelaten. En hoe die sporen en verhalen die er achter schuil gaan bijdragen aan het herdenken van wat er in de oorlog is gebeurd.

Meld je direct aan!

Hopelijk kan dit dienen als waarschuwing. Aan de hand van wat minder bekende verhalen kijkt ze naar verschillende facetten hiervan. De impact van collaboratie op het leven van een Joodse Bredanaar, een moord uit wraak,
een Joodse verzetsstrijder die zijn lot zelf bepaalde en hoe er na de oorlog werd afgerekend met zogenaamde landverraders.


Manon Wilbrink

Manon Wilbrink (Bergen op Zoom, 1975) was 18 jaar docent geschiedenis aan het OLV in Breda. Momenteel is zij als geschiedenis docent verbonden aan de Stichting Postschool Breda. Daarnaast houdt zij zich bezig met een onderzoek naar Secretaris generaal van de NSB – Carel Huygens, en is ze gespecialiseerd in de Holocausteducatie.

Manon Wilbrink

Aanmelden voor Lezing Sporen, verhalen over de bezetting van Breda

Praktische informatie

Zaterdagmiddag 23 november 2024
Inloop vanaf 14:30 uur
Aanvang 15:00 uur
Eindtijd: 17:00 uur
Entree € 9,00
Entree voor Vriend van het Gele Huis € 7,00

Aanmelden via hetgeleuur@hetgelehuisinprincenhage.com

Betaalde aanmeldingen krijgen voorrang. Meld je aan en betaal via onderstaand formulier. Je kunt tot 4 deelnemers aanmelden en betalen. Wil je meer deelnemers aanmelden? Neem dan contact op via e-mail.

Bedrag € –

Lees de Algemene Voorwaarden m.b.t. verkoop van tickets en deelname activiteiten.

Het Gele Huis is een kleinschalige locatie en dat betekent dat er sprake kan zijn van een maximum aantal gasten bij een activiteit. Zoals bij muziekuitvoeringen en lezingen. Het kan zijn dat je na aanmelding bericht ontvangt dat het maximum voor die activiteit is bereikt en dat je op een wachtlijst staat. Dit heeft te maken met het aantal plaatsen, veiligheidsaspecten, gasten en vrijwilligers. We willen daar zorgvuldig omgaan en rekenen op begrip. Meld je dan ook tijdig aan als je een activiteit wil bijwonen.