Thea Kanters, William van der Zanden en Walter Maas

Het Gele Huis Galerie | Expositie

Georganiseerd door Het Gele Huis in Princenhage Handgemaakt door Thea Kanters Handgemaakt door William van der Zanden

detail schilderij knotwilg

vr 3 nov 2023
t/m zo 26 nov 2023
Haagsemarkt 6 achter

Summer-night Dreams

Van vrijdag 3 t/m zondag 26 november 2023 toont Thea Kanters haar keramische beelden, William van der Zanden zijn schilderijen en Walter Maas zijn definities van leegte en ruimte.

Opening expositie

Op zondag 5 november 2023 opent Désirée Martis, oud-journalist en voormalig organisator van de Kunstroute Haagse Beemden, om 14:30 uur de expositie Summer-night Dreams.

Vanaf 15:00 uur treedt de muzikant Milaunus Ambeua uit de Haagse Beemden op.

Thea Kanters | keramiek

De keramische beelden van Thea Kanters gaan over de relatie tussen mens en natuur. De houding van haar organische vrouwenfiguren gebruikt ze als een taal, om emoties uit te drukken. Vaak zijn de figuren vergroeit met natuur elementen; dit prikkelt de fantasie van de toeschouwer. Ook speurt ze vaak naar overeenkomsten tussen mens, dier en plant. De beelden worden hol opgebouwd, hoog gestookt en voorzien van meerdere lagen oxide en glazuur. Meer over Thea Kanters

beeld van een achterover duikende vrouw

William van der Zanden | schilderijen

expressionistisch schilderij knotwilg

William van der Zanden, bevlogen kunstenaar in hart en nieren. De grootste inspiratiebron voor zijn kunstwerken zijn: geschiedenis, natuur en muziek. De impressies die William van de Grote Kerk in Breda heeft uitgewerkt zijn betoverend. Meer informatie over William van der Zanden

Walter Maas | definities van leegte en ruimte

In het beeldwerk van Walter Maas zoekt hij naar definities van leegte, ritme en ruimte. Alleen het noodzakelijke moet verbeeld worden: geen overbodige vormen, alleen de kern is van belang.
Suggestie moet het toverwoord zijn. Alleen de pure vorm heeft het bestaansrecht. Licht en schaduw als hoofdzaak van het beeld en kleurgebruik alleen als dat het beeld versterkt. Dit adagium gebruikt hij als uitgangspunt van zijn werk, het is zijn opvatting over wat kunst kan betekenen en hoe hij kunst ervaart.

81 in vierkanten. Kunstwerk van Walter Maas