Blok 2: Wat is Tijd?

Filosofie

Georganiseerd door Het Gele Huis in Princenhage

zandloper

vrijdagochtend
vr 3 nov 2023
t/m vr 17 nov 2023
inloop vanaf 09:30 uur
aanvang 10:00 uur
Haagsemarkt 6 achter
€ 32,00

Door Eric van Waalwijk van Doorn, voormalig docent geschiedenis en filosofie.

Meld je direct aan!

Tijdbeleving

In november 2023 start blok 2 van de cursus Filosofie. Dit blok gaat over ‘Tijdbeleving’. Waarom gaat de tijd soms snel en soms langzaam? We proberen een antwoord te vinden met behulp van de vijf wetten van psychologische tijd van Steve Taylor. Daarbij komen de rol van de hoeveelheid informatie en de rol van het ego ter sprake. We onderzoeken het verschil tussen de tijd waarnemen in het moment zelf (prospectief) en achteraf terugkijken op gebeurtenissen (retrospectief).

De rol van leeftijd bij de tijdbeleving wordt behandeld: waarom lijkt de tijd sneller te gaan naarmate je ouder wordt? Wat betekent het begrip Tijdarmoede voor de tijdsbeleving? Tenslotte bekijken we hoe wij kunnen lijden aan de tijd.

De cursus is goed te volgen zonder blok 1: Wat is Tijd? gevolgd te hebben.

Praktische informatie en aanmelden filosofiecursus Wat is tijd | blok 2

Dagdeel: vrijdagochtend
Aantal dagen: drie ochtenden
Datums: 3, 10 en 17 november 2023
Tijden: 10:00 – 12:30 uur
Aanvangsttijd: Verzoek een kwartier voor aanvang binnen te zijn.
Prijs: per blok € 32

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Mail dan naar dirkoudshoorn@ziggo.nl

Het Gele Huis is een kleinschalige locatie en dat betekent dat er sprake kan zijn van een maximum aantal gasten bij een activiteit. Zoals bij muziekuitvoeringen en lezingen. Het kan zijn dat je na aanmelding bericht ontvangt dat het maximum voor die activiteit is bereikt en dat je op een wachtlijst staat. Dit heeft te maken met het aantal plaatsen, veiligheidsaspecten, gasten en vrijwilligers. We willen daar zorgvuldig omgaan en rekenen op begrip. Meld je dan ook tijdig aan als je een activiteit wil bijwonen.